Privat

Linda: ”Jag vill att mitt yttre ska spegla mitt inre”

Linda Hallberg, 36, har bestämt sig.
Nu ska övervikten bort en gång för alltid.
– Jag vill att mitt yttre ska spegla mitt inre. Jag har alltid tyckt om mig själv men jag trivs verkligen inte med min vikt, säger den värmländska tvåbarnsmamman.

Glad, social och matglad. Det är tre ord man kan använda för att beskriva den 36-åriga värmländskan Linda Hallberg. Men just det där med att hon är matglad har de senaste åren satt sina spår. Efter sommaren vägde hon in sig på 100 kilo och nu känner hon verkligen att det får vara nog.

– Jag har bestämt mig, det här är inget roligt. Än så länge har det inte påverkat min hälsa men jag är livrädd för den dagen det händer. Jag har två små barn och efter att jag fick dem har jag blivit mer rädd för att något ska hända, säger hon.

Behöver du också hjälp med vikten? Läs mer om Wellobe och hur det fungerar här

Har du redan bestämt dig? Starta din viktresa med Wellobe nu – bli medlem här

Diskbråcket satte käppar i hjulet

Linda har inte alltid varit överviktig. Under gymnasiet kände hon sig visserligen större och kraftigare än många andra men hon tränade flitigt och fram till hon var 25 år tävlade hon i innebandy på elitnivå.

Ett diskbråck satte dock stopp för hennes innebandy-karriär och när hon slutade att träna så ökade hon i vikt.

– I början hade jag svårt för att träna men sen när jag var bättre blev det aldrig riktigt att jag kom igång igen. Efter det har jag visserligen gått ner i vikt ett par gånger men jag har pendlat flitigt.

Senast innan sommaren var jag nere på 91 kilo men nu har det blivit lite för mycket av det goda och då märks det direkt, säger hon.

Vill äga ett par jeans

Precis som för många andra överviktiga är en av målbilderna, för Linda, att kunna köpa vanliga kläder – och känna sig bekväm i dem.

– Min dröm är att kunna köpa ett par jeans igen det har jag inte ägt på flera år. Sen skulle jag vilja ha en riktigt fin klänning. Jag är social och älskar fester och högtider men just nu är det inte så kul. Jag vill kunna gå till en fest i en fin klänning och inte vara den tjockaste personen där. Så är det oftast nu för tiden, säger hon.

Vad tror du kommer bli svårast?

– Jag är sockerberoende och äter mycket. Så jag tror att det kommer bli svårt för mig att ställa om i början, säger hon och fortsätter:

– Sen älskar jag att fika, både på jobbet och på fritiden. Det kommer verkligen bli en utmaning men jag kommer kämpa på så att det glöder, säger Linda.

Du kan följa Linda på hennes blogg på Wellobe under namnet Kämpaglöd

Behöver du också hjälp med vikten? Läs mer om Wellobe och hur det fungerar här

Har du redan bestämt dig? Starta din viktresa med Wellobe nu – bli medlem här

Här kan du läsa mer om Hitta Höstformen med Wellobe

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning om du har ett BMI under 20, är sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här