PRIVAT.

”Bär inte runt på tolv mjölkpaket extra längre”

Jenny Miller, 38, trivdes inte i sin kropp och ville göra något åt det. Nu har hon gått ner 12 kilo och lyckats hålla den nya vikten.
– Jag bär inte runt på tolv mjölkpaket extra längre, säger hon.

Jenny Miller, 38, hade varit överviktig länge och kände sig inte bekväm i sin egen kropp. Hon kom till ett skede i livet där hon kände att hon var redo att gå ner i vikt. Nu har hon tappat 12 kilo och trivs med sig själv och sin kropp.
– Jag känner stor skillnad. Jag har gått ner två storlekar i byxor och en storlek i tröjor. Jag bär inte runt på tolv mjölkpaket extra längre vilket är väldigt skönt för kroppen.

Planering A och O

Jenny blev medlem i Wellobe och registrerade allt hon åt. I början gick det fort nedåt på vågen och det sporrade henne till att fortsätta. Hon tycker att det är lätt att gå ner i vikt när man har hittat sin vardag med det nya sättet att äta på.
– Planering är A och O för mig. Jag har hittat väldigt många goda recept i Wellobes app. Vissa har vi till och med skrivit ut och de är favoriter hemma. Ett stort plus är att man vet exakt vad man äter kalorimässigt. Nu har jag lärt mig att räkna kalorier i huvudet också vilket underlättar.

JUST NU: En månad på köpet!

Vardagsmotionen gör sitt

Jenny har alltid tränat mycket men sen hon gick ner i vikt orkar hon mycket mer och får ut mer av sina träningspass. Något som har hjälpt henne mycket är hennes träningsklocka där hon kan se hur mycket kalorier ett träningspass verkligen bränner.
– Jag tycker att vardagsmotionen också gör sitt. Att ta hundpromenader varje dag och att stå upp ibland när jag jobbar underlättar massor.

Planerar inför kommande vecka

Hela familjen tycker om att vara hälsosamma och varje helg planerar de upp kommande vecka, både när det kommer till träning och mat.
– Vardagsplaneringen är det som gör att jag kan hålla den nya vikten. Alla i familjen vill träna och äta nyttigt och varje söndag gör vi en plan för veckan så att alla ska hinna med sitt. Visst händer det att jag unnar mig ibland. Jag äter allt – men inte alltid.
Namn: Jenny Miller
Ålder: 38 år
Bor: Kalmar
Yrke: Domstolshandläggare
Familj: Man, två söner på 11 och 14 år och hunden Bosse
Längd: 165 cm
Startvikt: 80 kg
Målvikt: 70 kg
Väger idag: 68 kg. Gick ner till 66 kg men 68 kg är där hon kan hålla vikten bra och känna sig nöjd.

Jennys 3 bäst vikttips

1. Planera alltid det du ska äta, gärna flera dagar i förväg.

2. Träna! Hitta en träningsform som du gillar.

3. Strunta i förbuden! Det blir lättare utan tycker jag.

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning om du har ett BMI under 20, är sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här