Sofia Yoo

”90 dagar är precis vad jag behöver”

Towe Sävenmark, 44, har varit medlem i Wellobe i minst fem år. Det har faktiskt gått så lång tid att hon har tappat räkningen. Nu har hon antagit utmaningen “Kom i form på 90 dagar med Mårten och Wellobe”.
– 90 dagar är precis vad jag behöver för att börja prioritera min hälsa och fortsätta göra det resten av mitt liv, säger hon.

Det är inte så att fyrabarnsmamman Towe Sävenmark, 44, i Farsta inte tycker om att röra på sig. Hon har alltid varit fysisk aktiv och tränat både handboll, fotboll och gått på Sats. Idag klämmer hon in 11-13 träningspass i veckan – fast då menar hon familjens. Både sambon och de tre sönerna kör nämligen Brasiliansk Jiu-Jitsu ett par gånger varje vecka. Och samtidigt går tonårsdottern på fotboll.
– Däremellan ska jag försöka hinna träna själv också. Men det är inte så lätt. Förutom att hämta och lämna på träningar ska ska jag ju även hinna sköta mitt jobb, handla, laga mat, tvätta, hjälpa till med läxor, bygga med lego och läsa godnattsagor.
Läs mer om Mårtens 90-dagars-utmaning >>HÄR<<

”Jag vet att konceptet är vinnande”

Hur Towe ska äta har hon rätt bra koll på. När hennes tredje barn fötts lyckades hon med Wellobes hjälp hitta tillbaka till sin idealvikt på drygt 62 kilo. Den fick hon dock bara behålla någon månad innan hon blev gravid igen. Och därefter krackelerade allting.
– Så länge jag bara var “duktig” och loggade allt jag åt med Wellobes app visade det sig också på vågen. Därmed vet jag att konceptet är vinnande och skulle gärna fortsätta på den banan. Det jag behöver är däremot ett sätt att leva lite smartare, för det har jag inte lyckats klura ut själv.
Inspireras av tidigare deltagare

JUST NU: En månad på köpet!

Tror inte på bantning

När Towe såg att vi efterlyste nya deltagare till årets omgång av utmaningen “Kom i form på 90 dagar med Mårten och Wellobe” bestämde hon sig för att ansöka. Eftersom hon inte tror på bantning och dessutom vill vara en sund förebild för sin tonårsdotter kändes det extra viktigt att komma med. Och det gjorde hon också, med motiveringen att hon har en historia som vi tror att många hårt arbetande mödrar därute skulle kunna känna igen sig i.
Ditt mål är att gå ner hela 13,3 kilo. Hur resonerar du?
– Ja, jag vill gå ner till 62 kilo för det var det jag vägde innan jag fick mitt fjärde och sista barn. Och därför tycker jag det borde vara rimligt.

Läs även övriga deltagares historier

- Ingela Laméus, 37
- Joacim Rahm, 43
- Stefan Hansius, 55
- Carolina Mörk, 30

Aktivera DINA 90 dagar och nå din målvikt till sommaren

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning om du har ett BMI under 20, är sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här