Magnus Liam Karlsson

Rårisotto med sparris och broccoli

Ingredienser för 4 portioner (366 kcal per portion)

0,5 msk rapsolja
5 dl purjolök
2 st vitlöksklyftor
250 g råris
8 dl vatten
1 msk grönsaksbuljong, flytande
150 g morot
100 g sparris
300 g broccoli
200 g babyspenat
1 dl riven parmesanost

Gör så här:
Koka upp buljongtärningen i vattnet. Finhacka purjolöken och vitlöken. Hetta upp en djup stekpanna med oljan på medelvärme och fräs purjolöken och vitlöken i 2-3 minuter. Tillsätt riset och fräs i 1 minut, addera hälften av vattnet i kastrullen och rör försiktigt i 5 minuter. Lägg sedan på ett lock och låt sjuda på låg värme i 10 minuter. Lägg i morötterna, och resterande buljong och låt koka ytterligare 10 minuter. Tillsätt sparris, broccoli och babyspenat och låt koka i 3-5 minuter. Dra bort från plattan och tillsätt parmesanosten. Färdig att servera!

Som medlem i Wellobe får du tillgång till massor av smarriga och hälsosamma recept – kom igång här!
Recept skapat av: Wellobe & Markiz Tainton

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning om du har ett BMI under 20, är sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här