Smal trerätters-meny

Gör en lyxig, romantisk middag som är både god och snäll mot formen

Snittar med härlig räkröra

6 snittar (104 kcal per port)

1 baguette skuren i 6 skivor

150 g skalade räkor

50 g ishavsrom

1 dl minifraiche

25 g finhackad röd lök

2 msk finhackad dill

1 citron

Gör så här:

Lägg brödskivorna på ett uppläggningsfat. Blanda räkor, ishavsrom, minifraiche, rödlök och dill. Fördela röran på

brödskivorna. Garnera med citronskivor och dill.

Kalvytterfilé med Sechuanpepparsky och pappardelle

4 portioner (458 kcal per port)

500 g kalvfilé (kalvytterfilé)

1,5 msk flytande margarin (80 % fett)

0,5 dl peppar (sechuanpeppar)

1 st schalottenlök

0,5 klyfta vitlök

1 msk färsk ingefära

1 dl torrt vitt vin 12 %

4 dl köttbuljong (helst kycklingbuljong)

1 msk majsenamjöl 1 msk

4 portioner kokt pasta (välj parpadelle som är en bred tagliate)

250 g svamp (helst ostronskivling)

1 dl  färsk oregano

1 msk Lätt Cremefraiche (Arla)

0,5 msk olivolja

salt och peppar

Gör så här:

1. Börja med såsen. Fräs schalottenlök, vitlök, ingefära och sechuanpeppar i en kastrull (med hälften av margarinet), tillsätt vitt vin och kycklingbuljong och låt såsen sjuda i ca 15-20 minuter. Sila såsen ner i en ny kastrull, låt den sedan koka upp och red av med maizena. (blanda maizenan i lite vatten först). Lämna såsen på den avstängda plattan på lätt varmhållning.

2. Bryn köttet i en stekpanna tills det har fått en fin yta. Lägg köttet i en ugnsfast form och ställ in i ugnen på 170º i ca 10-15 min tills det har en innertemperatur på 54º.

3. Stek svampen i det flytande margarinet och oljan.

4. Koka den färska pastan i lättsaltat vatten i ca 1 min. Häll av pastan i ett durkslag och lägg tillbaka den i kastrullen. Tillsätt svamp, färsk oregano, lätt crème fraiche samt salt och peppar i pastan och blanda alltihop.

5. Hetta upp såsen om den svalnat. Skär upp köttet och servera tillsammans med pastan, såsen och gärna lite grönsaker till.

Citroncrepes med hallonsås

● 4 portioner (163 kcal per portion)

0,5 dl vetemjöl

1 dl mellanmjölk

1 st ägg

1 msk margarin

1 äggula

0,25 dl socker

0,5 dl kaffegrädde

0,5 msk finrivet citronskal

0,5 msk pressad citron

100 g frysta hallon

0,5 msk vatten

1 msk florsocker

1 tsk florsocker till garnering

Gör så här:

1.Vispa mjöl och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt resten av mjölken, äggen och saltet. Vispa till en slät smet.

2. Stek pannkakorna i margarinet i en stekpanna (gärna av teflon).

Fyllningen

3. Blanda gulor, socker och grädde i en kastrull. Sjudpå låg värme samtidigt som du rör tills fyllningen tjocknat. Blanda i skal och saft. Låt svalna.

4. Fyll pannkakorna med citronkrämen. Vik ihop till paket. Lägg i en smord form. Gratinera i 275 grader i 2-3 minuter.

Hallonsås

5. Kör hallon, vatten och socker i en matberedare. Servera crepsen varma tillsammans med hallonsåsen. Sikta över lite florsocker.

FLER LYXIGA, SMALA RECEPT I WELLOBE

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning om du har ett BMI under 20, är sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här