”Att ge upp är inget alternativ”

Hemmadeltagaren Priya Eklund, 40, har nu gjort sina 8 första veckor i utmaningen ”Kom i form på 90 dagar med Mårten Nylén och Wellobe”. Vecka 7 tappade hon 0,3 kilo vilket gjorde henne både frustrerad och arg.
– Det kändes som att vågen sa till mig att jag suger, men att ge upp är inget alternativ, säger hon.

Foto: Mårten Nylén

Känner du igen dig? Prova samma metod som Priya
Wellobes hälsoundersökningar är sponsrade av Kry.se. Patienten har gett sitt skriftliga medgivande till att offentliggöra sin viktresa och därmed även alla de coachade samtal som äger rum under projektets gång.

I snitt har Priya Eklund, 40, gått ner totalt 0,8 kilo i veckan i Wellobe. Men efter en vecka där hon skött kosten och träningen exemplariskt visade vågen bara -0,3 kilo. Det var något som gjorde Priya både frustrerad och arg.
– Barnen hade varit hos mormor och morfar och jag hade all tid i världen att fokusera på mig själv. Det kändes som att vågen sa till mig att jag suger när jag ställde mig på den. Jag kände mig bitter och jättearg.

”Jag ger tvåhundra procent”

När Priya gör någonting gör hon alltid det till 200 procent, något som ofta leder till besvikelse när det inte blir som hon tänkt sig.
– Min största styrka är att jag ger tvåhundra procent och min största svaghet är att jag har svårt för motgångar. Men jag kan också acceptera och gå vidare, vilket också är en styrka. Jag var väldigt arg på måndagen när jag hade vägt mig, men på tisdagen var jag peppad på en ny vecka och fick mycket stöd från Wellobes träningsexpert Mårten Nylén, vilket kändes bra.

JUST NU: En månad på köpet!

Frestad i pepparkakshus

Åttonde veckan var det indisk fest i Priyas barndomshem. Hon beskriver huset som ett riktigt pepparkakshus som har alla godsaker man kan tänka sig.
– Allt finns där. Godis, chips, choklad och riktigt god mat. Det är friterat och kolhydrater i mängder. Det var jobbigt att motstå men jag åt min sallad och bönröra. Jag har lärt mig att tacka nej även om jag inte känner mig som världens roligaste. Men jag får bara påminna mig själv om varför jag gör det här och vad som är viktigt för mig. Maten är inte det viktigaste, för mig är det viktigare att jag får umgås med min familj och mina vänner.

Testa samma verktyg som Priya

”Min kropp släpper inte så mycket”

Trots träning och strikt kost släpper inte Priyas kropp lika mycket vikt som hon hade önskat, men hon har insett att det är så hennes kropp fungerar.
– Förut hade jag kanske gett upp om vågen visat så lite, men den här gången har jag verkligen bestämt mig. Att ge upp är inget alternativ för mig. Min kropp släpper inte så mycket som jag önskar, men jag har accepterat det och får utgå från det resterande veckor i den här utmaningen.
Känner du igen dig? Prova samma program som Priya

Mårten Nylén om påverkan av "förväntningsstress"

Enligt Mårten Nylén, som är Priyas coach i den här utmaningen, är det viktigt att förstå att vi alla har olika förutsättningar för att gå ner i vikt:
– Hur snabbt det ska gå beror på flera olika faktorer. Och just "förväntningsstress", det vill säga att man blir stressad av att man förväntar sig massa saker, brukar bromsa viktnedgången. Mitt råd är därför att se till att den kurvan helt enkelt går åt rätt håll hela tiden, säger han.

Så gör du för att vara med

Alla som är medlemmar i Wellobe kan följa programmet parallellt med Josefin. Du väljer själv när dina 90 dagar ska starta och varje vecka får du sedan:
* Specialtips för din kost
* En utmaning
* En motivationsfilm
* En 12 veckor lång plan för din träning med specifika övningar.
* Extra tips, råd och coaching i Facebook-gruppen "Kom i form på 90 dagar med Mårten Nylén och Wellobe".

Starta DINA 90 dagar HÄR

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning om du har ett BMI under 20, är sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här