Marcus Järvinen.

Träna hemma med Leila

VECKA 3. Välkommen till tredje veckan av mitt hemmaprogram!
Inför den vill jag berätta om varför det är så bra att träna med din egen kroppsvikt. För då kan du alltid göra det, i vilken situation du än befinner dig i. Hemma, utomhus eller hos grannen. Har du träningsvana kan du lägga i en högre växel och addera vikter om du vill.

Kör hårt!
//Leila

Veckans fokus
Den här veckan ökar vi träningsmängden. Jag vill att du, trots det, fokuserar på att orka hålla den korrekta hållningen under hela passet.
Tidsåtgång: Minst 2-3 ggr i veckan, ca 20-30 min per pass.

Gör så här

Börja med att värma upp
Är du osäker på vad du ska göra kan du ta hjälp nedan.
Gå till mitt uppvärmningsprogram
Beta sedan av övningarna nedan
Jobba med varje övning i 1 minut. Notera hur många repetitioner du orkar göra och jämför med ditt antal från vecka ett.
Upprepa i 3 varv med 1 minuts vila emellan. Och glöm inte att krama om din kropp och spara känslan till nästa gång.
1. Benböj
Gör så här: Sätt dig långt bak, som på en stol, och ställ dig upp med fötterna stadigt i marken. Tänk på att spänna magen och hålla överkroppen rak.

2. Utfall
Gör så här: Ta ett kliv, framåt eller bakåt, och sänk kroppen genom att böja knäna. Sträva efter att hålla överkroppen rakt upp. Gör med varannat ben eller jobba med vardera ben under 30 sekunder innan du byter.

3. Armhävning/Handrelease Pushup
Gör så här: Gör en armhävning på knä eller på fötter. Sen lägger du dig ner och släpper händerna, innan du pressar upp dig igen. Spänn magen, låren och rumpan.

4. Half Burpee
Gör så här: Ligg på mage, pressa dig upp till en planka och hoppa in med fötterna så långt som känns okej för dig. Lägg dig ner på magen igen genom att böja armarna. Håll ett högt tempo.

5. Tricepspress
Gör så här: Ha händerna på en stol, bänk eller annat föremål. Låt armbågarna sträva bakåt och sänk rumpan genom att böja armarna.

6. Planka med axeltouch
Gör så här: Stå i plankposition med spänd kropp. Försök att ta på den motsatta axeln utan att resten av kroppen rör sig. Jobba med varannan arm.

7. Pressa kudde
Gör så här: Pressa kudden, tröjan eller filten hårt mellan händerna. Gör ett benböj och fortsätt pressa händerna. Tänk på att spänna magen och hålla överkroppen rak.

Gå vidare i träningsprogrammet

Vecka 4

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning om du har ett BMI under 20, är sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här