Privat

”Idag äter jag mer och oftare”

Med endast två mål mat i magen satte sig Johanna i soffan och tog fram chipsskålen och kakburken. Det resulterade i en övervikt på 55 kilo.
– I dag äter jag faktiskt mer och oftare men mer hälsosam mat, säger Johanna.

Johanna har alltid känt sig överviktig. Förr jämförde hon sig ofta med vännerna och klasskamraterna och kände sig stor.
– Egentligen var jag nog normalviktig, men har alltid haft dåligt självförtroende och tröstade mig med att äta mer mat, säger Johanna.

"Passade inte in" på gym

Frukosten hoppade hon över vilket gjorde att lunchportionen blev extra stor. Sex till sju timmar senare var det dags för middag och även den portionen var större än standard. Därefter öppnades chipspåsen och kakburken.
– Jag åt inte speciellt ofta men kunde enkelt äta en chipspåse per kväll.
Träning var inte heller någon del av Johannas tidigare liv.
– Jag skämdes över min kropp och ville inte visa mig på gym, jag passade liksom inte in där.
Det höga kaloriintaget och den obefintliga motionen gjorde att vågen till slut visade 140 kilo.

”Förbud har aldrig funkat”

Johanna, som är inne på Aftonbladet.se varje dag, läste hur andra lyckats gå ner i vikt genom att väga och logga sin mat på Wellobe.se. Hon bestämde sig för att prova.
– Jag har nog testat varenda diet som finns men har inte hittat en som fungerat. Förbud har aldrig funkat för mig utan det har snarare resulterat i att jag senare gått upp i vikt.
Johanna gick med i Wellobe förra året. I dag, ett år senare, har hon lyckats gå ner 40 kilo.
– Jag äter faktiskt mer och oftare, men mer hälsosam mat. Jag loggar allt jag äter och har därmed koll på kaloriintaget.

JUST NU: En månad på köpet!

”Man kan äta mer än man tror”

Johanna äter cirka fem mål om dagen. Till frukost äter hon fil och flingor för att ett par timmar senare äta en frukt eller riskaka. Till lunch kan det vara en matlåda eller dagens rätt ute på stan. Runt tretiden tar hon en knäckemacka. Middagen lagar hon ofta tillsammans med sambon. Just idag står lasange på schemat.
– Man kan äta mycket mer än vad man tror och jag kan fortfarande ha myskvällar med snacks framför TV:n. Jag väljer då popcorn istället för chips. Däremot äter jag väldigt lite socker och är ganska dålig på att unna mig godsaker, det är inte värt det.

Johanna har också kommit igång med träningen. Hon simmar, promenerar, går på vattengympa och tränar ett gympass då och då.
– Jag är så pass mycket piggare och orkar mer nu. Min ryggont, som jag haft så mycket problem med tidigare, har också försvunnit helt. Mitt liv har verkligen förändrats.

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning om du har ett BMI under 20, är sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här