PRIVAT

Recept hjälpte Roger ner i vikt

Rogers fru Gina hade bestämt sig. Hon ville gå ner i vikt. Stöttande Roger var inte sen med att haka på – och det slutade med ett viktras på 23 kilo.
– Wellobes recept gjorde det enkelt, säger Roger Asp.

Rogers fru arbetar inom vården och det var när hon testade blodtrycket som verkligheten kom ifatt. Både hon och Roger var överviktiga och det hade påverkat kroppens hälsa.
– Hon ringde mig från jobbet en kväll och sa att det var dags. Hennes förhöjda blodtryck blev startskottet.

En riktig ölfantast

Roger vägde in sig den 9 mars i år och vikten landade på 112 kg till sina 183 centimeter.
– Det är klart jag funderat på att gå ner i vikt ibland. Jag är en riktig ölfantast och då är det svårt ska jag erkänna.
Det tog ett tag innan Roger skildes från ölen – men han rasade i vikt ändå. Anledningen? Wellobes recept.
– Vi åt vanlig husmanskost tidigare, med lite för mycket grädde i såsen kanske. I dag lagar vi bara Wellobes recept och det är minst lika gott som tidigare, men lite nyttigare.

JUST NU: En månad på köpet!

Mer mat på tallriken

Roger ska äta 2 400 kalorier per dag men ibland är det inte lätt.
– Det är MYCKET mer än man tror! Portionen på tallriken är större än tidigare. Ibland följer jag min frus plan på 1400 kalorier per dag, men kan ta en extra macka på kvällen om det behövs. Det räcker gott och väl. Har inte gått hungrig en enda dag sedan vi startade.

Asiatiskt är favoriten

Idag finns det en hel pärm med utprintade Wellobes-recept hemma hos Roger och Gina. Den asiatiska maten är favoriten.
– Jag skulle nog kunna säga att 95 procent av det vi lagar kommer från Wellobe. Ofta lagar vi mat för flera dagar i rad så visst tillbringas en hel del tid i köket, det ska man vara beredd på. Men det är ändå kul. Både jag och min fru är intresserade av mat så det blir som en hobby. Vi lagar maten tillsammans.

Roger dricker inte längre lika många öl som tidigare. Istället väljer han de alkoholfria alternativen.
– Det var inte alkoholen som var det viktiga för mig, utan jag gillar ju själva ölsmaken. Därför var det egentligen inte så svårt att byta till alkoholfritt.

Träning och vardagsmotion har blivit en naturlig del av Rogers liv i dag. Om det inte vore för det struliga löparknäet hade han sprungit oftare. Nu tillbringas en del tid på gymmet istället.
– Jag rör på mig mycket på jobbet också, så det blir att jag går dryga milen om dagen. Jag trivs väldigt bra med livet just nu. Man känner sig hälsosam och det gör en gott.

En ätardag i veckan

För att kunna hålla sig motiverad har Roger en ”ätardag” i veckan. Oftast på lördagar.
– Det blir lätt att man äter en chokladkaka eller chips. Men då är det bara att träna bort det på söndagen.

Roger har gått ner 23 kilo och tappat 28 cm i midjan. I februari planerar han gå i mål.
– Det kommer nog bli tidigare än så, jag har ju bara ett par kilo kvar.

Tre tips till folk som vill gå ner i vikt

Rutiner är A och O. Det tar tid att laga mat så räkna med det. Köp inte halvfabrikat utan utgå helt från recepten på Wellobe så kommer du att lyckas.

1. Ha självdisciplin! Blir jag sugen på något mitt i veckan så tar jag en frukt. På lördagar kan jag äta något onyttigt men tränar extra på söndagar för att kompensera.

2. Planera! Tänk redan dagen innan vad du ska äta. Jag vet alltid vad jag ska äta till frukost, lunch och middag och sen blir det kanske äpple eller banan till mellanmål.

Rogers tre favoritrecept

Spagettiwok

Tacosoppa

Enklaste kinamaten

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning om du har ett BMI under 20, är sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här