Detta är ett kollage

Tävla och vinn en matkasse

I samarbete med Wellobe lanserar nu Coop en hälsokasse på max 500 kalorier per portion.
– Vi lever i en tid där hälsa och välmående är en självklarhet för många människor. För alla dem vi vill förenkla vardagen, säger Sara Begner, matinspiratör på Coop.

Kolla vad du får i Hälsokassen den här veckan
Framför allt har man tittat på energiinnehållet i skapandet av Coops nya hälsokasse, men också försökt välja så hälsosamma produkter som möjligt. Allt för att det ska bli så enkelt som möjligt att äta bra hemma – utan att behöva planera varenda litet steg själv. Bakom arbetet står Coops matinspiratör Sara Begner och Wellobes dietist Josefine Jonasson.
– Vi ser att många vill leva ett hälsosammare liv. Ändå hittar de inte inspirationen och tiden för att lösa det på egen hand. För dem är den här kassen ett jättebra alternativ då den är framtagen för den som vill lära sig hur man kan laga hälsosam mat snabbt och enkelt, säger Sara Begner.
Och varför valde man att samarbeta med just Wellobe?
– Vi tycker att Wellobe har ett välfungerande koncept som pratar mat och hälsa på ett enkelt och modernt sätt, så vi är jätteglada.

Sara Begner, matinspiratör      Josefine Jonasson, dietist
Foto: Anna-Lena Ahlström        Foto: Gustav Mårtensson

Få kassen direkt till dörren

I dag finns ett antal liknande produkter på marknaden, så vad utmärker den här hälsokassen?
– Alla måltider innehåller max 500 kalorier per portion. Vi har även valt råris och fullkornsalternativ framför vitt ris och mjöl. Dessutom är alla recept lätta att laga och är grundligt genomarbetade i Coops provkök.
Finns det något du tycker bör finnas i alla svenska kylskåp?
– Har man ägg och grönsaker hemma klarar man sig långt.
Och i alla måltider?
– Grönsaker, bra protein och gärna fiberrika kolhydratkällor.
 Och slutligen, vilka tre råvaror har du alltid i ditt kylskåp?
– Ägg, morötter och ingefära.

I stora delar av landets levereras Coops hälsokasse direkt till dörren, i andra fall kan man hämta dem direkt i butiken. Alla beställningar görs snabbt och enkelt på Coop.se.

Det här kan du vinna

Vinsten är en hälsokasse  från Coop på under 500 kalorier per portion till ett värde av 549 kronor (2 portioner). En jury bestående av Coops matinspiratör Sara Begner, Wellobes dietist Josefine Jonasson och Wellobes redaktör Sofia Yoo kommer att utse de 3 bästa bidragen. Vinnarna presenteras på Wellobe.se och sista tävlingsdag är söndagen 6/9 2015. Lycka till!
OBS! För att dina bilder ska synas måste din profil vara offentlig.

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning om du har ett BMI under 20, är sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här