Skippa ursäkterna

Det finns alltid tusen ursäkter till att inte träna. Vänd på det. Skriv en lista på alla anledningar till att träna istället.

Det finns massvis med anledningar till att sticka ut på löprundan istället för att ligga i soffan. Nu har en månad gått sedan nyår och flera av nyårslöftena kanske redan har börjat svaja. Håll ut!

Ta nya friska tag

Sjuka barn, stressigt på jobbet, mörka långa dagar och ingen ork är bara några exempel som gör att våra nyårslöften sviker oss redan i början på februari. Men försök att ta nya friska tag varje dag. Ny dag, nya möjligheter kan vara något att sträva efter. Alla dagar blir inte som vi hade tänkt oss, men sikta framåt och gå vidare.

JUST NU: En månad på köpet!

Gör en lista

Tänk vad många bra saker en ny sund livsstil skulle innebära. Du skulle orka mer, bli piggare, starkare, gladare och känna dig enormt stolt över dig själv. Hela du skulle bli starkare, både mentalt och fysiskt. Ta fram papper och penna, nu. När du skriver ner saker som du tänker blir de oftast mer verkliga och lättare att ta till sig. Skriver ner varför du inte ska träna och sen en lista på varför du bör träna. Jag slår vad om att den listan om varför du inte ska träna blir ganska kort.

Testa något nytt

Skriv också ner saker som du skulle vilja testa men aldrig vågat eller att det helt enkelt aldrig blivit av. Som att till exempel testa zumba, klättra, simma, dansa eller spela innebandy. Det finns något för alla. Och väljer du lagsporter så brukar det finnas seniorlag och korpenlag i varenda sport om du börjar nysta i kommunen där du bor. Det handlar om att göra val. Och när det kommer till din hälsa är det alldeles extra viktigt att du gör bra val. Lycka till!

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning om du har ett BMI under 20, är sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här