PRIVAT

Satte målvikt – gick ner betydligt mer i vikt

Tänk vad ett mellanmål och lite mindre portioner kan göra. Jenny Axen ville göra en förändring och bestämde sig för att ge Wellobe en chans. Sex kilo ville hon gå ner. Det slutade med en viktminskning på 17, 5 kilo.
– Det var så himla enkelt så  det var bara att fortsätta, säger Jenny Axen.

Jenny Axen har aldrig känt sig jättetjock, som hon själv beskriver det. Men det har funnits ett par envisa extrakilon som hon gärna ville bli av med. En kväll, när hon läste Aftonbladet på mobilen, råkade hon hamna på Wellobe. Hon bestämde sig för att ge det en chans.
– Det rasslade till och jag gick ner i vikt hur fort som helst. Så det kändes ju bra. Sen uppskattade jag att det var så enkelt. Det var bara att fylla i vad man åt i appen och på så sätt visste man hur mycket man fick äta resten av dagen.

Äpplen och kvarg

Jenny åt tidigare tre mål om dagen men slarvade med mellanmålen. Idag kommenterar kollegorna ofta doften av äppelkaka, eftersom Jenny värmer upp den magra frukten med kanel i mikron.
– Då blir kvargen mycket godare. Det är ett utmärkt mellanmål, säger Jenny.

Fler mål, men mindre mat

Jenny har alltså lagt till ett mål om dagen – och ändå gått ner i vikt.
– Jag har inte gått hungrig alls. Det som skiljer sig från tidigare är att jag inte längre tar bröd eller massa sås om jag äter ute. Och sen tar jag inte mer än en portion. Jag dricker fortfarande latte, som är favoritdrycken, men då med lättmjölk istället för fet. Så jag har inte förbjudit något.

”Inget är svårt”

Tre månader skulle Jenny testa Wellobe men nu har det gått mer än ett år. Och det har gett resultat. Jenny har gått ner hela 17,5 kilo.
– Jag tycker inget är svårt och det är nog därför det gått så bra för mig. Sen har jag kanske inte följt reglerna helt alla gånger. Jag gillar att lyxa till det på helgerna och därför har jag ibland sparat en liten del av mitt planerade kaloriintag på vardagarna för att äta något gott på helgen.
Hur mår du idag?
– Jättebra! Man lever lite på att folk tycker man varit duktig. Min huvudvärk har minskat och det kan ha med blodsockret att göra. Sen brukar jag göra en rolig grej när jag tränar. Jag brukar ta en vikt som matchar min viktminskning och sen springa runt. Det är en fjärdedel av det jag väger i dag.
Varför har Wellobe funkat för just dig tror du?
– För att jag får äta vad jag vill! Man behöver inte bara äta sallad, utan det är vanlig mat. Ha fet mjölk i kaffet om du vill men drick ett par färre koppar då, så enkelt är det.

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning om du har ett BMI under 20, är sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här