Colourbox

Chiapudding med chokladsmak

Det näringsrika chiafröet har på senare tid blivit otroligt populärt, även om det inte smakar så mycket i sig självt och dessutom har lite speciell konsistens. Här tipsar därför dietisten Josefine Jonasson om ett helt eget recept, som råder bot på båda dessa saker.

Eftersom chiafröet är så näringsrikt på Omega 3, antioxidanter och fibrer är det många i dag som benämner det som ett riktigt "superfrö". Faktum är att chiafröet faktiskt innehåller mer Omega 3 än fisk. Samtidigt smakar det  inte så mycket i sig självt och har dessutom lite speciell konsistens. Blandade med vätska bildar nämligen fröna en slags gelé och det är den som är bra för magen. Josefine Jonasson äter de regelbundet själv och tipsar här om ett recept som gör att de både smakar godare och får bättre konsistens:

Chiapudding med chokladsmak

1,25 msk chiafrön
1 msk raw kakao
1/2 krm vaniljpulver
1 dl mjölk
ev. lite chilipeppar eller ingefära
Topping: Hallon, banan, kakaonibs eller rosta kokos

Josefine Jonassons kommentar: Oftast brukar jag bara blanda ihop mina chiafrön med mjölk, men om man i stället mixar alla ingredienserna blir det mycket bättre konsistens. Samtidigt blir chokladsmaken i det här receptet väldigt stark, så är det inte så att du älskar choklad kan du med fördel minska mängden. För att räkna ut kalorimängden testade jag dessutom att lägga in alla ingredienserna – exklusive kakaonibsen – i min Wellobe-loggbok och landade då bara på 222 kcal. Ett jättebra tips som funkar såväl till frukost, mellanmål som dessert, alltså!

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning om du har ett BMI under 20, är sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här