Magnus Liam Karlsson/Getty images. Själv har Ingela gått ner 21 kilo, men all viktminskning är individuell.

”Jag är en självutnämnd mästare på...”

Ingela Laméus var en av huvuddeltagarna i utmaningen "90 dagar med Mårten Nylén" 2018. Totalt gick hon ner 21 kilo och 25 centimeter i midjan. Nu är hon ny medlemsambassdör på Wellobe.

Testa samma metod som Ingela

Jag är en självutnämnd mästare på planering och det har utan tvekan varit en av mina framgångsnycklar i både viktminskningssammanhang och andra avseenden. Nu när jag gör en livsstilsomställning med fokus på hälsosam mat och regelbunden träning så har den förmågan verkligen kommit till sin rätta:
Planering och åter planering

Varje söndag kollar jag igenom min, barnens och makens kalender (ja jag behöver ha koll på hans också och hans något begränsade förmåga till framförhållning) samt även jobbkalendern. Utifrån dessa lägger jag sedan upp en veckoplanering med fokus på vad som ska ätas och hur jag ska träna.

Min mat
Även om jag själv skulle vilja bestämma så tar jag familjens önskemål i visst beaktande, men använder nästan uteslutande Wellobes receptbank. Recepten som finns där är suveräna och man slipper ägna dyrbar tid åt att fundera kring närings- och kaloriinnehållet som är tydligt preciserat.
Efter detta handlar jag veckans matvaror – online. Sedan hämtar jag bara upp dem på måndag eftermiddag efter jobbet. Och då spelar det ingen roll hur mycket än godsakerna vid kassan ropar på mig eller hur gärna chipspåsen vill hoppa ner i min kundvagn. Jag slipper såväl möta som passera dem. Ingela vs snask 1-0!
Min träning
Min tid till träning styrs väldigt mycket av min makes jobbkalender. Det betyder inte att det hindrar mig, däremot reglerar det när, var och hur jag ska träna. Jag gillar som sagt spinning och försöker boka två till tre pass i veckan. Antingen före jobbet, på lunchen eller innan jag åker hem. Utöver det planerar jag även in minst ett styrkepass, i form av cirkelfys eller tid i gymmet.
Om inget av ovanstående alternativ går att få till så tar jag promenader. Den bästa motionen är den som blir av är min devis, så kan jag inte spinna eller styrketräna kan jag alldeles säkert ta mig ut på en promenad fyra gånger i veckan.
Hur mycket kan DU gå ner med samma verktyg?

Vissa kan säkert tycka att det låter trist och inrutat att leva så "planerat". Men givetvis finns det flexibilitet i det då oförutsedda saker kan tillstöta. Jag tycker dock att det är väldigt skönt att ha en planering att luta mig mot, för då ökar sannolikheten att jag vidhåller min hälsosamma livsstil. Det viktiga är att du hittar ett sätt som fungerar för dig.

Namn: Ingela Laméus
Ålder: 38 år
Hemort: Älvkarleby
Yrke: HR-specialist
Instagram: lameus.ingela
Längd: 163 cm
Startvikt: 81,3 kg
Midjemått: 113 cm
Slutvikt: 60,3 kg
Midjemått slut: 88 cm

Följ Ingelas ambassadörsblogg för mer inspiration
Logga in och gå till hennes blogg

Inte medlem än? Det får du

* En individuell kostplan

* En loggbok och mobilapp som håller koll på alla kalorier in och ut

* En bank med tusentals kaloriberäknade recept

* Träningsprogram och filmer

* Dina framsteg i grafer och tabeller

* Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter

* Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade

Varmt välkommen till oss!

Bli medlem här

Ingela Laméus

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning om du har ett BMI under 20, är sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här