Magnus Liam Karlsson. Så gick vi ner i vikt med Viktklubb – på dagar.

Så mycket gick vi ner i vikt på 90 dagar med Wellobe

I våras var det tredje gången utmaningen ”Kom i form på 90 dagar med Mårten Nylén och Wellobe” anordnades. Och resultatet? Tillsammans gick de fem deltagarna ner hela 78,2 kilo och 86 centimeter i midjan.
– Fokuserar man på rätt saker händer det alltid grejer, säger Mårten Nylén, träningsexpert på Wellobe.

Starta dina 90 dagar HÄR

Ingela Laméus, 37 -21 kg och -25 cm i midjan

”Att äta mer och träna mindre blev min grej”
När Ingela sökte vägde hon 81,3 kilo och var sliten, med fyra barn, en sambo och ett heltidsjobb. Dock skulle hon gifta sig och klänningen hängde redan hemma.
– Målet blev att gå ner till 60 kilo, men 69,3 kändes mer realistiskt, sade hon då.
Det första Ingela fick lära sig var att skapa en bra balans mellan kolhydrater, protein och fett. Utöver ett pass i veckan med Mårten Nylén började hon också promenera, spinna samt logga all mat och motion i Wellobes mobilapp.
Från att ha ätit lite för lite höjde Mårten Nylén även kaloriintaget och fördelade energimängden mer jämnt över dagarna för att öka hennes egna basala förbränning. Hans råd var även tillräckligt med vila. Och det fungerade:
– Med en hel månad kvar nådde jag min målvikt redan vecka åtta. I slutet bestämde jag mig för att inte fokusera på vågen mer. För den stora vinsten – förutom viktnedgången – var min mentala hälsa, säger hon.

Tips från coachen
Enligt Mårten Nylén är det jätteviktigt att vare sig äta för lite eller träna för hårt:
– Dels ska man inte dra ner för mycket på kolhydrater, för kroppen behöver bränsle både innan och efter träningen. Och äter man för lite riskerar kroppens basala förbränning att försämras. Dels bör man balansera sin träning med återhämtning, annars uteblir resultaten. Det är alltså inte den som tränar hårdast som får bäst resultat, utan den som tränar smartast.

Namn, ålder och hemort: Ingela Laméus , 37, Älvkarleby
Instagram: lameus.ingela
Längd: 163 cm
Startvikt och midjemått: 81,3 kg + 113 cm
Målvikt: 69,3 kg
Slutvikt och midjemått slut: 60,3 kg + 88 cm

Se alla Ingelas uppdateringar HÄR

Testa samma program HÄR

Joacim Rahm, 43
-26,6 kg och -20,5 cm i midjan

”Mitt nya mål är att hålla min nya vikt”
Joacim vägde 108,6 kilo och målet blev att gå ner till 90 kilo. Som så många andra hade han dock provat ”allt”, men inte lyckats:

– Jag älskar onyttiga saker. Beställer vi pizza äter jag både min och det barnen lämnat. Idag har jag ont i hela kroppen när jag vaknar, sade han då.

Som hjälp igång beställde Joacim Coop Hälsokasse, i samarbete med Wellobe. Utöver det minskade han på socker, fett och alkohol, och införde en höjnings- och sänkningsdag då han åt lite mer och lite mindre. Som komplement till Mårtens veckopass införde han även promenader och så småningom spinning. Liksom Ingela loggade han också all mat och motion i Wellobes mobilapp. Och det gav resultat.
– Efter att ha haft halsbränna, leverförfettning och högt blodtryck i tio år avtog problemen första månaden. Och liksom Ingela, gick jag i mål vecka åtta, säger han.

Tips från coachen

Enligt Mårten Nylén har alla olika förutsättningar för att gå ner i vikt:

– Det viktiga är att man fokuserar på att må bra och på de faktorer som spelar roll. Sedan kan jag bara ge de verktyg som behövs. Idag har Joacim en förståelse för hur hans kropp och sinne fungerar, vilket gör det enklare att skapa balans i sitt liv.

Namn, ålder och hemort: Joacim Rahm, 43, Järfälla
Instagram: joacimrahm90dagar
Längd: 177 cm
Startvikt och midjemått: 108,6 kg + 118,5 cm
Målvikt: 90 kg
Slutvikt och midjemått slut: 82 kg + 98 cm

Se alla Joacims uppdateringar HÄR

Starta DINA 90 dagar HÄR

Läs även om våra tre hemmadeltagare

- Towe Sävendal, 44
- Stefan Hansius, 55
- Carolina Mörk, 30

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning om du har ett BMI under 20, är sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här