Colourbox

Därför kan skaldjur hjälpa dig ner i vikt

Spenderar du semestern vid kusten? Passa i så fall på att frossa i färska läckerheter från havet, för de är verkligen fyllda av nyttigheter, enligt Wellobes dietist.

Passa på att frossa i färska skaldjur i sommar. De är både enkla, goda och supernyttiga. Dessutom är traditionen också att skaldjur ofta intas under en längre tid, vilket gör att man verkligen hinner känna av när man blir mätt. Testa förslagsvis att lägga upp ett härligt fat med ostron, krabbor, räkor, musslor och kräftor.

Fettsnålt och bra med proteiner

Enligt Wellobes dietist Josefine Jonasson är skaldjur verkligen perfekta att äta när man vill hålla vikten.
– Skaldjur är faktiskt bra mat överlag. De är nämligen både proteinrika och fettsnåla. Det lilla fett som finns är dessutom omättat fett, vilket är bra. Det enda du ska se upp för när du äter skaldjur är alla tillbehör. För ofta serveras både av vin, feta röror och vitt bröd. Prova att byta ut dem mot lite sallad och grovt bröd istället. Och är färska skaldjur inte din melodi överhuvudtaget kan du alltid testa något av våra andra skaldjursrecept.

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning om du har ett BMI under 20, är sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här