6 recept till 5:2-dieten

Vill du ha fler kalorieberäknade recept – regelbundet? Kolla här

FRUKOST: Papaya med lime

2 portioner (Kcal/portion: 29)

1 papaya

1 lime

Gör så här:

1. Skär papayan och limen i klyftor.

2. Pilla ur kärnorna före servering och pressa lime över.

LUNCH: Blomkåls­sallad

4 portioner (Kcal/portion: 92)

750 g blomkål

2 knippor rädisor (ca 20 st)

500 g sallad

1 dl majskorn

1 påse groddar

Gör så här:

1. Lägg upp salladsbladen vackert på serveringsfat. Bryt det sköljda blomkålshuvudet i små buketter. (Spara blasten och roten till en god soppa!)

2. Fördela skivade rädisor, majskorn och ­groddar över fatet.

MIDDAG: Äggröra med kalkon­pastrami

2 portioner (Kcal /portion: 389)

En nypa salt och peppar

2 tsk smör

4 ägg

1 avokado

1 kiwi

6 skivor kalkonpastrami eller rökt skinka

Gör så här:

1. Lägg pastramin eller skinka på en tallrik.

2. Skala kiwi och avokado. Skär i mindre bitar och blanda ihop i en skål. Lägg kiwi och avokadosalladen på tallriken.

3. Knäck äggen i en skål och vispa ihop med salt och peppar.

4. Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggen. Rör om med en trägaffel i 20 sekunder. Lägg upp ägg­röran på fatet och servera.

FRUKOST: Keso med grape & bär

2 portioner (Kcal/portion 151)

2 dl jordgubbar och hallon

1 röd grapefrukt

2 dl naturell keso

Gör så här:

1. Lägg keso i skål. Filéa grapefrukten och dela jordgubbarna.

2. Lägg grape och bär över keson och servera.

LUNCH: Indisk linssoppa

2 portioner (Kcal/portion: 156)

1 dl röda linser

½ gul lök

1 klyfta vitlök

50 g rökt skinka (bayonne eller liknande)

½ buljongtärning

5 dl vatten

Garam masala-krydda och spiskummin efter smak

En nypa salt och peppar

Gör så här:

1. Skala och finhacka den gula löken och vitlöken. Koka löken med linserna i vatten med buljongtärningen tills allt är mjukt. De röda linserna behöver ej blötläggas och koktiden blir ca 15 minuter.

2. Finhacka skinkan och blanda ner den sist. Smaka av med salt och peppar, garam masala och spiskummin. Exakt samma soppa kan göras på gröna linser som har lite bittrare smak men behöver blötläggas några timmar och koka lite längre. (Läs anvisningen på förpackingen!) För övrigt är tillagningsprincipen densamma.

JUST NU: En månad på köpet!

MIDDAG: Norsk koke-torsk med ­ansjovissås

2 portioner (Kcal/portion: 191)

200 g torsk

1 hårdkokt skalat och finhackat ägg

75 g purjolök

2 ansjovisfiléer

1 msk matfett, ev mjölkfritt

Gör så här:

1. Koka upp en stor kastrull med rejält saltat vatten. När vattnet stormkokar lägger man torskskivorna i kastrullen, lägg på locket och stäng av plattan. Efter 5–6 minuter är skivorna färdiga (och skall serveras omedelbart).

2. Fräs den finhackade purjon i en stekpanna under tiden. Tillsätt finhackade ansjovisfiléer och ägg till en form av ”gubbröra”.

3. Ta upp torskskivorna med hålslev, lägg dem ­direkt på tallrikar och servera med såsen, som blir ganska tjock, och kokt skalpotatis. Inga andra tillbehör behövs till denna rätt.
Få fri tillgång till hela Wellobes receptbas

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning om du har ett BMI under 20, är sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här