Gustav Mårtensson, Magnus Liam Karlsson,  Linnea Frank, Mikael Gustavsen

Så får du hjälp att nå dina mål

Har du alltid levt ditt liv på ett visst sätt kan det vara svårt att tänka om. Minst lika förvirrande kan det vara att veta var du ska börja.  Då kan Wellobes dietist, personliga tränare, hälsoutvecklare och matinspiratör tillsammans lägga bitarna på plats till dig.

JOSEFINE JONASSON är legitimerad dietist vid Överviktsenheten på Karolinska Sjukhuset och var en av dem, som med professor emeritus Stephan Rössner, grundade Wellobe år 2003.
– Jag har arbetat som dietist i 17 år och tycker att det bästa med mitt yrke är att få vara med när människor upptäcker sin egen styrka och förmåga att förändra sig – för att skapa den bästa versionen av sig själva. Det ger mig nya insikter varje dag och jag älskar det, säger hon.
I dag bloggar Josefine regelbundet på Wellobes medlemssida, svarar på frågor om matvanor och mat, samt har en stor del i själva produktutvecklingen av Wellobe.

Josefines 3 bästa hälsotips:
1) Ligg steget före genom att planera dina måltider.
2) Skippa söta drycker (det vill säga drick inte dina kalorier)!
3) Ät regelbundet.

Favoritmotto: ”Bättre nästan rätt än helt fel”

SHIRIN DJAVIDI är personlig tränare och motionscoach, och har jobbat med träning och hälsa under halva sitt liv. På Wellobe har hon arbetat i drygt åtta år.
– Jag är alltid lika tacksam över att få vara en del av någon annans resa mot en mer hälsosam livsstil – och över att få peppa, stötta, skratta och inspirera. Det ger mig styrka, säger hon.
Precis som Josefine bloggar även Shirin regelbundet på Wellobes medlemssida, samt svarar på frågor kring träning, och ger tips och råd.

Shirins 3 bästa hälsotips:
1) Var aktiv varje dag, lite som mycket – vardagsmotion ska inte underskattas!
2) Skratta och umgås med människor som ger energi och glädje.
3) Träna hela livet, såväl mentalt som fysiskt, det kommer att bli din bästa investering någonsin. Utan hälsan har du ingenting, men med en god hälsa kan åstadkomma vad du vill.

Favoritmotto: ”Lev aktivt – du har allt att vinna”

MÅRTEN NYLÉN är en mycket välrenommerad tränare, hälsoutvecklare och föreläsare såväl nationellt som internationelltBakom sig har han över 25 års erfarenhet av en mängd olika sporter, men hjärtat har alltid klappat lite extra för just kampsport, i vilket han har coachat hela sex världsmästare. Bland annat är Mårten även känd för att ha under fyra säsonger ställt upp som en av huvudtränarna i TV-programmet Biggest Loser. År 2015 övergick han istället till att bli expertkommentator och programledare för Ninja Warrior på Kanal 5. I dag driver Mårten tränings- och hälsokonceptet "I Am Ready" och har för Wellobe utvecklat både cirkelpass och motiverande föreläsningar online. – Att skapa för att sedan hålla balans i vardagen och i sig själv är en förutsättning för att uppnå bästa möjliga resultat, säger han.

Mårtens 5 bästa hälsotips:
1. Man måste vilja för att våga, våga för att kunna, men "göra" för att lyckas.
2. Förenkla och effektivisera. Gör inte saker svårare än vad de behöver vara. Då blir det enklare att lyckas.
3. Vi är alla olika. Vi har alla olika förutsättningar och målsättningar. Utgå alltid från dig själv och jobba mot det du vill lyckas med.
4. Var bäst mot dig själv. Det handlar inte om att vara bäst i världen, utan att vara bäst mot sig själv.
5. Se dina framsteg. Tar du tio steg framåt och ett bakåt så se hellre de nio i rätt riktning än det som går bakåt. Alla steg är steg framåt, oavsett storlek.

Favoritmotto: "Det handlar om att skapa sin livsstil efter hur man vill leva och mår bäst av likaså personen du vill vara"
MARKIZ TALHAOUI är matinspiratör på Wellobe och har sedan hon kom trea i Sveriges mästerkock 2014 skapat recept för Dagens Nyheter, SvD och Sveriges Radio. År 2015 gav hon även ut kokboken "I köket med Markiz". I dag lagar hon mat för Sevan och i TV4 Nyhetsmorgon. I Wellobe skapar hon varje månad nya, spännande och hälsosamma recept – alla under 500 kalorier och med en marockansk touch och ett stort fokus på vegetarisk matlagning.
– Min grej är att satsa på smakrik och inspirerande mat, vilket innebär att den inte innehåller råvaror som är för långt ifrån det som folk faktiskt är vana vid. En viktig uppgift är som sagt också att utveckla det vegetariska utbudet i Wellobes receptbank, något som många av medlemmarna har efterfrågat länge, säger hon.
Bland annat har Markiz även deltagit i "Fångarna på fortet" och är för övrigt syster till sångerskan Loreen. Gifter sig sommaren 2016 dessutom med Kevin Tainton, son till hälsoprofilen Blossom Tainton.

Markiz 3 bästa hälsotips:
1. Lär känna dig själv och din kropp. Vilka råvaror passar just dig vad mår du bäst av? Är det kött, fisk eller bara grönsaker? Alla råvaror innehåller för- och nackdelar. Frågan är bara vad du behöver mer eller mindre av, men testa gärna att äta ekologiskt.
2. Din mentala hälsa är minst lika viktig som din fysiska, så glöm inte att ta hand om den. Lev i nuet och meditera, var lycklig för allt det livet faktiskt ger. Varva ner när du kommer hem och glöm inte bort att ge kroppen sömn.
3. Ska du komma igång med träningen eller har svårt att hitta motivationen? Börja där du är och försök att inte ta för stora steg. Glöm inte att motion och träning är den bästa medicinen.

Favoritmotto: "Ät gott, må bra och lev i nuet”

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning om du har ett BMI under 20, är sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här