Så mycket socker innehåller din dricka

Att vatten är det bästa när man ska släcka törsten vet de flesta.

– Kalorier i flytande form är lätt att få i sig för mycket av eftersom de inte ger något mättnad, säger Maria Nygårds, dietist.

Hon menar att det är lätt att bli lurad av snygga etiketter och marknadsföring som låter påskina att vissa drycker skulle vara nyttigare än vad de faktiskt är.

Inte bara läsk

Men det är inte bara läsk som innehåller gott om socker, som de flesta säkert redan vet. Även vitaminvatten och andra drycker innehåller en hel del.

– Vill man gå ner i vikt är det klokt att vara sparsam med söta drycker. Vatten är alltid det bästa när man ska släcka törsten, säger Maria Nygårds.

Så här mycket socker innehåller dryckerna:

Coca cola, 33 cl                   10 sockerbitar

Päron Mer, 33 cl                  10 sockerbitar

Apelsinjuice, 25 cl              7,5 sockerbitar

Vitaminwell, 50 cl                 7 sockerbitar

Liva Apelsin/Nypon, 30 cl       8 sockerbitar

Med tillsatt socker menas till exempel socker, stärkelsesirap, fruktos, honung, sirap. Sockerinnehållet är omräknat till antal sockerbitar, en sockerbit väger cirka 3 gram.

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning om du har ett BMI under 20, är sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här