PRIVAT/Mikael Gustavsen

Nu blir Hälsovinsten-Fredric medlemsbloggare

Han blev snabbt ett populärt ansikte på Wellobe. Dels för att med hjärta, själ och humor ha bloggat regelbundet om sin personliga viktresa. Dels för att ha antagit utmaningen Hälsovinsten och lyckats gå ner sex kilo. Nu är han tillbaka i ny tappning: Den här gången som medlemsbloggare på Wellobe.

Kolla: Så gick det för Fredric i Hälsovinsten 100 dagar
Lite kort för de medlemmar som är nya här på Wellobe: Vem är du?
– Jag är Fredric, en vanlig kille som passerat fyrtio och behöver lite hjälp med att hålla vikt och hälsa i schack. Jag bor i Kalmar med min familj och sitter ganska stilla på ett kontor hela dagarna. När tillfälle ges så tränar jag. Jag försöker träna fotboll med en division 5-klubb när det går och så springer jag en del på egen hand. Jag är också fotbollstränare för ett flicklag med tjejer som är födda 2010. Mina tre aktiva barn är 5, 13 och 15 år gamla så deras intressen blir mina intressen vilket innebär att det blir en del timmar per vecka i olika stall och vid olika fotbollsplaner. Kan tänka mig att jag lever ett ganska vanligt liv. Mitt stora mål i år är att springa Lidingöloppet (30 km) på en tid under tre timmar. För min del är det en ganska hårt spänd båge men jag vet att jag kan klara det om jag kämpar för det.

Du har ju redan bloggat ett tag här, men vad kommer bli din nya roll som medlemsbloggare?
– Jag fick frågan om att bli medlemsbloggare efter att jag varit med i Hälsovinsten 100 dagar i höstas och det nappade jag på direkt. Fick frågan när vi klev in i hissen och jag tror faktiskt att jag accepterat innan vi passerat första våningen. Förhoppningsvis kan jag rycka med mig några av männen på Wellobe till att bli lite mer aktiva på bloggen både när det gäller kommentarer och inlägg men det kanske blir tufft, vi får se. För övrigt hoppas jag att jag ska kunna underhålla, inspirera och aktivera de som läser bloggen.

Vad har du för erfarenheter av bloggande sedan tidigare?
 Jag bloggade ganska intensivt under 00-talet. Mitt alias var Sega Pappan och jag höll först till på Aftonbladets öppna bloggar, sedan på en egenutvecklad blogg och till sist i Martin Melins satsning Coolapappor.se. Från de äventyren blev det tre bloggböcker som har sålt i sammanlagt sjutton exemplar. Mamma köpte en av varje och jag köpte två av varje...
Vad ger dig inspiration i vardagen?
– Det där har jag funderat mycket på och jag önskar att jag kunde svara ”lyssnar på R.E.M” eller nåt för det låter så enkelt när folk säger så. Jag kan bli inspirerad av vad som helst; det kan vara en pod jag lyssnar på, en föreläsning jag går på, ett musikstycke i en hiss, ett program på P1, nån kompis som säger nåt, mammas goda råd, en lyckad köttgryta, en snygg passning, en biltur. De gånger då jag söker inspiration så avskärmar jag mig och försöker låta dagdrömmarna hjälpa mig att hitta tillbaka till de där inspirerande stunderna.

Vad är ditt bästa vikttips för att lyckas här på Wellobe?
– Det är enkelt och delat i tre olika tips:

  1. Tro på dig själv och ta fajten (med dig själv)
  2. Tro på Wellobes metod och ta fajten (med dig själv)
  3. Läs min blogg!

Kolla: Här hittar du Fredrics blogg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning om du har ett BMI under 20, är sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här