Välkommen till Wellobe Anna Hägg, dietist

Nu går Wellobes dietist Josefine Jonasson på föräldraledighet och vi välkomnar dietisten Anna Hägg som kommer att svara på era frågor under tiden. Lär känna henne här.

Anna Hägg, vem är du och vad gör du för något?

– Jag heter Anna Hägg och har arbetat som dietist i snart 20 år. Jag har arbetat på Överviktscentrum Karolinska Sjukhuset sedan start 2001, innan dess arbetade jag på Överviktenheten. I dag sysslar jag mest med kostrådgivning, livsstilsförändring och undervisning. Jag har tidigare varit inblandad i olika forskningsprojekt om övervikt eller ätbeteende. Jag har alltid tyckt om att laga mat och har ett stor intresse för råvaror och smaker. Jag gick restaurangskola på gymnasiet och jobbade flera år som kallskänka innan jag utbildade mig till dietist. För att hålla mig i något så när form springer jag gärna en runda. Jag tycker också mycket om hästar och skulle gärna rida mycket oftare än jag gör idag. Jag bor i Enskededalen i södra Stockholm med min familj.

Vad ser du mest fram emot under din tid här?

– Jag ser verkligen framemot att coacha, ge vägledning och råd samt kommunicera om mat på ett nytt sätt.

Vilka är dina tre smartaste kosttips?

 – 1. Ät alltid frukost, lunch och middag varje dag. Låt måltiderna ta tid, så hinner du känna smakerna och att mättnadskänslan hinner lättare kan infinna sig.

2. Ät grönsaker, frukt och bär varje dag. Satsa på olika sorter, färger och smaker så får du i dig riktigt av alla nyttigheter.

3. Undvik alla sötade drycker så mycket du bara kan. Det är så lätt att få i sig stora mängder socker och kalorier från söta drycker, men de ger inte någon mättnad alls!  

För att be Anna om råd mejlar ni anna.hagg@wellobe.se.

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning om du har ett BMI under 20, är sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här