Josefine svarar

Om jag äter mindre än 1300 kcal/dag och går ner ungefär 1 kg/vecka, kommer det då att innebära att jag går ner långsammare om jag börjar äta mina rekommenderade 1300 kcal?

Ja, hur är det egentligen med det där? Och varför finns rekommendationen?
Jag ska reda ut några av de vanligaste frågeställningarna kring det här.
Det behöver faktiskt inte betyda att du går ner långsammare, hur märkligt det än må låta. Det bästa du kan göra är att öka din fysiska aktivitet för att få ett kaloriunderskott på 1000 kcal/dag som gör att du går ner i den takt du önskar. Du vinner också mycket på att väga/mäta det du äter och dricker, åtminstone en period, för att se hur mycket du verkligen får i dig.
Hur räknas min rekommenderade energinivå ut?
Den rekommenderade energinivån du får i Wellobe är baserad på de uppgifter du lämnade när du startade ditt program. Det vill säga kön, ålder, vikt, längd och önskad viktnedgång. För att gå ner ett kilo i vikt behöver man ha ett underskott på 7000 kcal. För att gå ner detta på en vecka drar programmet bort 1000 kcal/dag. Men, och det här är viktigt, ingen får någonsin en lägre rekommenderad energinivå än 1300 kcal/dag.
Anledningen till detta är att det är svårt, för att inte säga i princip omöjligt, att få i sig tillräckligt med näring från vanlig mat på mindre kalorier än så.
Läs även Josefines blogginlägg om energinivån på 1300 kcal och motionskalorier, du hittar blogginlägget här  >>

<< Tillbaka

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning om du har ett BMI under 20, är sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här