Sabina Dufberg ger sina bästa tips.

Sabina Dufberg: ”Ett uppdrag som jag tar med heder”

DEL 2. Sabina Dufberg är ett känt ansikte i fitnesssvärlden efter att ha arbetat med träning och hälsa i över 22 år. I dag driver hon företaget Laine Lifestyle consulting, är träningskonsult på Sturebadet, Personlig Tränare i Biggest Loser i TV4 samt är aktuell med sin andra bok "Snygg och Stark med Sabina Dufberg" – som innehåller ett antal korta, explosiva och resultatgivande träningsupplägg för hemmaträning. Här känner vi henne på pulsen och bjuder också på ett utdrag ur boken.

KOLLA: Hur mycket kan du gå ner i vikt med våra verktyg?

Namn: Sabina Dufberg
Ålder: 40 år
Hemort: Stockholm

Familj: Min man Anders, våra 1,5 år gamla tvillingar Selina och Nicholas och vår hund Milo.

Favoritträning: Funktionell högintensiv träning

Favoriträtt: Thai beef sashimi (förrätt på East i Stockholm och den är såååååå god!)
Prestation: Sabina har över 22 års erfarenhet av träning för olika syften och mål. Idag driver hon företaget Laine Lifestyle consulting, föreläser om mental träning, coachning och motivation, är träningskonsult på Sturebadet, Personlig Tränare i Biggest Loser i TV4 samt har skrivit böckerna "Tänk om, tänk rätt! Hälsa, skönhet och styrka – inifrån och ut" och "Snygg och Stark med Sabina Dufberg".

Specialerbjudande

Sabinas nya bok "Snygg och stark - den ultimata träningsguiden" har precis släppts på Pagina förlag, och just nu kan du som är medlem i Wellobe köpa den för endast 179 kr inkl. moms och frakt (ord. pris 280 kr). Logga bara in i Wellobe och följ speciallänken i Sabinas gästinlägg i Gästbloggen (kan alltså endast ses av medlemmar).
Följ även gärna Sabina på

* Instagram: sabinadufberg
* FaceBook:
Sabina Dufberg

* Hennes hemsida: www.sabinadufberg.com

Behöver du mer hjälp att komma igång? Starta här

Vem är du?
– Jag är JAG, en skön person som vågar vara mig själv!
Hur är det att vara PT i Biggest Loser, vad är lättast/svårast?
– Det är fantastiskt att få förmånen att vara delaktig i deltagarnas livsstilsförändring. Det är ett VIKTIGT uppdrag som jag tar med heder, för dessa människor är det allvar och livsnödvändigt och jag gläds så otroligt mycket åt deras enorma förändringar. Det tuffa ligger i att resorna de gör ofta handlar om sorgliga eller traumatiska livshändelser och för att nå förändringar på lång sikt är det större mentala resor vi behöver fokusera på.

Vad skulle ditt bästa tips till våra medlemmar vara, när det gäller att hitta motivationen?
– Var ärlig mot dig själv och jämför dig inte med andra utan acceptera dig själv och ditt utgångsläge. Tro på dig själv och se alla små steg i rätt riktning, framgång föder framgång.

Nu är du på g med en ny bok om hemmaträning. Vad är för- och nackdelarna med det?
– Hemmaträningen är tillgänglig, tidseffektiv och gratis. Sedan ser jag faktiskt inga nackdelar, vill man till exempel träna i grupp med en ledare är det förstås mindre bra. Men då kan man se hemmaträningen som ett komplement vid tillfällen då man inte kan komma iväg.

Utdrag ur "Snygg och Stark med Sabina Dufberg"
Att träna sin kropp är en nödvändighet på många olika sätt, men framför allt så är det en livsstil att träna regelbundet. Vad jag menar med livsstil är att det ska vara en naturlig del av ditt sätt att leva i dag och i framtiden, och det är vad vi alla ska sträva efter för att få och för att behålla resultaten av träningen.
Den bästa träningen är den som blir av!
Det innebär att det är viktigt att du finner någon form av glädje i din träning, sedan kan man alltid göra just den träningen med bättre fokus och utförande.
Kvalitén på din fysiska aktivitet är A och O, jag brukar ofta poängtera att halvdant utförda övningar/prestationer ger endast halvdana resultat. Kvalitet ska alltid prioriteras över kvantitet gällande träning för resultat.
För att få bättre kvalitet och ökat fokus, krävs en närvaro i stunden och även detta kan du träna på. ”Ett uppdrag som jag tar med heder”Lev i nuet, medvetet närvarande, kom ihåg att andas och börja alltid din träning med att förflytta ditt fokus med tre medvetna andetag.
Den mentala inställningen, din förmåga att hantera livet och dig själv, har en enorm betydelse för resultatet. Investera i dig själv och helheten i ditt liv. Sträva efter lycka!
Behöver du också hjälp att gå ner i vikt? Bli medlem här

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här