Urban Ride Grundare Sofia Ryan och instruktör Kajsa Ålund.
Urban Ride Grundare Sofia Ryan och instruktör Kajsa Ålund. Foto: Sofia Yoo.

Wellobe testar: Urban ride

Högintensiv cykling och svettig styrketräning toppat med ett tufft corepass. Wellobe har testat Sveriges första ”indoor cycle-gym” – Urban Ride.
– Jättekul ny typ av cykling, säger Åsa Bengter, vd på Wellobe.

Få obegränsat med träningsartiklar som medlem i Wellobe

När Sofia Ryan, grundare på Urban ride, efter 15 år i USA bestämde sig för att flytta hem till Sverige igen tog hon med sig tre saker: Sin man Tom, deras barn – och deras gemensamma favoritträning.
– Som ung tränade jag tennis och fotboll, och knäckte dessutom extra som tennislärare. Sedan skadade jag knät och eftersom min man börjat bli lite överviktig behövde vi båda någon form av rehabträning. Den hittade vi på en trendig cykelstudio i New York.

Foto: Sofia Yoo.

Som en ”dans på cykel”

Dock hade konceptet ”indoor cycling” ännu inte nått Sverige. Så när familjen Ryan kommit till Stockholm utbildade sig Sofia till PT och spinninginstruktör, och kunde i februari 2016 stolt presentera sitt alldeles egna ”indoor cycle-gym”: Urban ride.
Så vad är egentligen skillnaden mellan spinning® och ”indoor cycling”?
– För det första är spinning® ett varumärkesskyddat namn. Men framförallt är indoor cycling så mycket mer än bara cykling. Man skulle kunna beskriva det som ”en dans på cykel” med en hel del koreografi i takt till musiken.
Och varför är den här typen av träning bra?
– Dels tränar den hela kroppen. Medans underkroppen cyklar, jobbar överkroppen med hantlar. Dels är den här typen av träning väldigt skonsam mot lederna eftersom den inte ger några stötar, vilket gör att alla kan vara med. Till och med min 70-åriga pappa!

Vill du ha fler artiklar om mat, motion eller motivation?
Bli medlem här

JUST NU: En månad på köpet

Populära kombopass

Det klassiska grundpasset kallas RIDE och pågår i 45 minuter. Utöver det finns även populära kombopass där du först cyklar och sedan tränar Core, Abs & Ass eller Yoga på mattan. Du väljer själv cykel och tempo, helt utifrån dina egna förutsättningar.
– Våren 2017 byggde vi ut våra lokaler och har förutom vår cykelsal nu även en del för konditionsträning, en för fria vikter, en ”challenge zone” samt en stretchdel.

Redaktionens betyg av RIDE + Core, 45 min

Åsa, vd: Ett kul och intensivt sätt att få kondition och styrka i ett svep. Gillar även upplägget med intervaller och mörker, jag kunde vara lite i min egen värld samtidigt som det hände något hela tiden. Även kul att testa att släppa styret och se vad som hände med balansen.

Denise, medlemsansvarig: Ett annorlunda, roligt och svettigt gruppträningspass som innehöll det mesta. Några tekniskt svåra rörelser men annars ett pass som de flesta kunde hänga med i. Skulle gärna prova igen.

Sofia, redaktör: Eftersom jag bara har testat spinning® en gång tyckte jag det var lite svårt att cykla i takt. När hantlarna åkte fram blev jag dock supertaggad! Även corepasset efteråt rev ordentligt i magmusklerna.

Karin, vik. redaktör: Jag gillar egentligen inte spinning® , men det här var riktigt kul! Högt tempo och annorlunda moves. Kan absolut tänka mig att testa igen!

Vill du också testa? Läs mer här:

https://urbanride.se/

Få fler artiklar om mat, motion eller motivation
Bli medlem i Wellobe här

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här