Gäddhäng? Så tränar du bort det.
Gäddhäng? Så tränar du bort det. Foto: Colourbox.

”Kan man träna bort gäddhäng?”

Tycker du att dina armar börjar bli lite slappa? Ät ren mat och träna med din egen kroppsvikt som motstånd. Lyft, vrid, hoppa, rotera, balansera, svettas och pressa. Attackera från alla håll, säger träningsexperten Shirin Djavidi.

Vare sig du vill bli av med gäddhänget (dina otränade tricepsmuskler) eller få en mer slimmad mage är den bästa träningen alltid den som blir av. För den magiska formeln för alla tonade kroppar är regelbunden och varierad träning, både kondition- och styrka.
Få fler tips på hur du ska träna

Det ska vara jobbigt
När du väl har fått in den mixen, ser du till att både lägga extra krut på armarna och råstyrkan i överkroppen för att attackera gäddhänget från alla håll – det är då det blir bra. Utmana dig själv genom att göra plankan, burpees, armhävningar och dips mot köksstolen. Stå på händerna, hoppa hopprep, lyft barnen upp och ner tills det bränner i armarna, utöva yoga och simma. Det ska vara jobbigt. Det ska bränna i musklerna. Du ska svettas. Och det ska kännas dagen efter. Om det vore lätt och ”smärtfritt”, skulle alla gå runt med perfekt tonade och starka armar. Nix, så ser tyvärr inte verkligheten ut.

Börja styrketräna
Däremot kan alla bli vältränade, bara de kämpar. Men misstag nummer ett som många gör, är att de bara kör konditionsträning och utesluter styrketräning helt och hållet. Framförallt kvinnor. Myten om att du skulle bli jättestor för att du lyfter vikter, kan du glömma helt. Så belasta kroppen!
Se om du kan minska ditt midjemått – med våra verktyg

Hej då gäddhäng!
Men det räcker inte bara med träningen. Det du stoppar i dig spelar också en avgörande roll. Eftersom kroppen är en enhet, spelar allt du gör roll – så även maten. Hur gärna du än vill tro något annat, så blir du både vad du äter, lever och tänker.
Se därför till att få i dig näringsrik mat, det vill säga mat som är fylld av bra vitaminer, mineraler, fetter, proteiner och kolhydrater samt antioxidanter. Maten, liksom träningen, ska även vara varierad och regelbunden. Så tänk ren mat, som inte är processad. Mycket frukt och grönt gör även gott för kroppen. Allt detta tillsammans kommer sakta men säkert att betala sig i form av en sund och stark kropp. Och det kommer i slutändan även att synas på dina armar och ge tonade starka triceps. Hej då gäddhäng!

Det här får du som medlem i Wellobe

  • En mobilapp och loggbok som räknar alla dina kalorier
  • Ett rekommenderat kaloriintag per dag
  • Dina personliga framsteg i grafer och diagram
  • Planerade veckomenyer med kostscheman
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Tillgång till alla våra träningsprogram för online-träning
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Ett digitalt medlemsmagasin med fokus på mat, motion och motivation

Varmt välkommen till oss!

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här