Kangoo Jumps med Leila

"Kangoo Jumps" – det ser ut som en slalompjäxa med fjädring på.
– Den togs fram av läkare och sjukgymnaster och är skonsam för både knän, höft och rygg, säger Leila Söderholm.

Kangoo Jumps uppfanns av den kanadensiske läkaren Gregory Lektham för att minska stötar på leder vid exempelvis löpning. Senare utvecklade den schweiske ingenjören Denis Navilla konceptet för att passa en bredare publik. I mitten av 90-talet bedrevs även en hel del forskning vid Lismore Universitet i Australien och Lausanne universitetet i Schweiz. Och resultaten visade att Kangoo Jumps-skorna minskade skaderisken och stötarna på leder och rygg, med upp till 80 procent. Att studsa på det här sättet sägs också förstärka såväl armar, ben, lår, mage och höfter, som öka smidigheten, stärka musklerna samt öka förbränningen*.
Vårt betyg
Till en början såg vi nog lite ut som "Bambis på hal is" allihop, men efter bara ett par minuter lyckades var och en av oss på Viktklubs-redaktionen hitta rätt teknik och studsade ganska snart iväg åt olika håll (alltså, majoriteten av oss i alla fall). Samma sak för våra resedeltagare, som verkligen var i alla åldrar och storlekar, med olika mycket träningsvana och också helt olika förutsättningar.
Enklast var det om man hela tiden såg till att vara i rörelse. Och när man väl vågade och fick in det där schvunget i steget kände man sig nästan som en superhjälte som liksom flög fram. Jättekul och bra för flåset, men också riktigt riktigt jobbigt!
*Källa: Idrottonline.se

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här