Shirin Djavidi, träningsexpert på Wellobe.
Shirin Djavidi, träningsexpert på Wellobe. Foto: Maria Östlin.

”Att träna en kvart om dagen räcker”

Att komma i toppform hemma i vardagsrummet är faktiskt ingen omöjlighet. Det enda som krävs är en kvarts träning om dagen, enligt Shirin Djavidi, PT på Wellobe.

KOLLA: Hur mycket kan du gå ner i vikt med våra verktyg?

Har du tänkt börja träna, men ser bara massa hinder? Tänker du att det kommer att ta mycket tid, att du inte har råd med gym eller måste köpa en massa nya träningskläder? Glöm det. Gör det så enkelt som möjligt. Det ska inte vara krångligt eller komplicerat att ha god hälsa. Bestäm dig för att avsätta 15 minuter om dagen. Antingen genom att gå upp en kvart tidigare än du brukar eller genom att skippa något på kvällen när du kommer hem från jobbet. Tänk hur mycket tid vi lägger på att titta på tv, surfa på nätet eller vara aktiva i sociala medier.
Alla har en kvart att lägga på det som är absolut viktigast. Nämligen vår hälsa. Har vi inte hälsan, så kan vi ju inte göra allt det där andra som vi tycker är roligt att göra.

Fyra övningar

Du kan enkelt lägga upp ett eget cirkelprogram hemma i vardagsrummet genom att använda din fantasi och en klocka. Vid varje träningstillfälle gör du fyra övningar i tre omgångar. Till exempel armhävningar, utfall, situps och knäböj. Gör varje övning så många gånger du orkar i en minut, innan du direkt går till nästa. Vila en minut innan du påbörjar nästa varv och vips har du gjort tre varv och en kvart är avklarad.
En kvart om dagen gör enorm skillnad. Variera dina övningar från dag till dag. Lägger du även till 30 minuters rask promenad varje dag blir det riktigt bra. Alla kan, bara viljan finns. Varför vänta tills imorgon, när du kan börja idag.
Vill du ha fler tips och råd regelbundet? Bli medlem här

Shirin Djavidi

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här