Detta är en gammal intervju så Cristians vikt kan ha ändrats.
Detta är en gammal intervju så Cristians vikt kan ha ändrats. Foto: Privat/Mikael Gustavsen.

Mitt bästa tips: Skippa förbud

Cristian Sarmiento hade både ätit och rört sig dåligt.
När han ställde sig på vågen fick han en käftsmäll.
– Idag har jag gått ner över 30 kilo, men hade aldrig klarat det själv.

Känner du igen dig? Testa samma grej

Det började redan i tonåren, nästan obemärkt. Kilo efter kilo smög sig på utan att Cristian Sarmiento lade märke till det. Ändå var övervikten snart ett faktum. Och när han till slut ställde sig på vågen var det som att få en käftsmäll.
– Jag är 176 centimeter lång och brukar ligga på 100 kilo. Men nu visade vågen hela 112 kilo, utan att jag riktigt fattade hur det hade gått till, säger Cristian.

JUST NU: En månad på köpet

Sög åt sig all inspiration han kunde hitta

Några månader tidigare hade Cristians sambo gått med i Wellobe*, något han själv redan hade provat men låtit rinna ut i sanden. Sedan erbjöd hans arbetsgivare honom att använda friskvårdsbidraget och då bestämde sig Cristian för att ge det en chans till.
– "Vad fan håller jag på med? Det här går inte längre" tänkte jag, så det var perfekt tajming.
Den här gången surfade Cristian runt på Wellobe och sög åt sig all inspiration han kunde hitta. Från artiklar om mat, motion och motivation, till en egen loggbok, veckomeny och forum med bloggar skrivna av medlemmarna själva.
– Mest inspirerande var recepttipsen och de andra medlemmarnas framgångshistorier.
Kan du också bli en av dessa medlemshistorier? Tveka inte, starta NU!

”Först märker man inte det själv”

Den här gången tecknade Cristian även ett gymkort. Och plötsligt började saker och ting att hända: Antalet kilon blev färre och färre.
– I dag väger jag 80 kilo och har gått ner 32 kilo på bara ett år. Det är verkligen jätteroligt. När jag läste andras medlemshistorier förut tyckte jag att det var otroligt häftigt. Samtidigt tänkte jag att "det kommer aldrig att hända mig" för det kändes så långt bort – men det var det inte. Först märker man inte det själv, men sedan börjar folk påpeka att man både ser smalare och piggare ut.

”I dag går allting av sig självt”

Så vad var skillnaden? Varför funkade det inte första gången Cristian testade Wellobe, men andra? Själv säger han att han inte var hundraprocentigt motiverad i början.
– Det är precis som när man tecknar ett gymkort. Man kan inte bara fixa ett medlemskap och tro att man ska gå ner i vikt automatiskt. Andra gången såg jag däremot till att använda alla tjänster regelbundet, från recept till kaloriräknare.
Det visade sig vara precis den språngbräda som Cristian behövde.
– Dels har jag vant mig att se allt jag äter som bränsle. Dels har jag lärt mig att älska träning. Nu kör jag både Bodypump, BodyCombat, dans och löpning. Förut var det en pina. Nu kliar det i kroppen om jag inte får komma iväg. Och i dag går allting av sig självt. Alla som vill kan gå ner i vikt, det gäller bara att hitta rätt sätt. Och för mig var det Wellobe.
Kom igång med DIN viktresa – redan idag

Cristians bästa tips för att gå ner i vikt

1) Förlita dig inte fullt ut på dieter
Det är bättre att äta en balanserad kost som fungerar på lång sikt. Och den bör inte enbart bestå av en rad förbud. Hitta i stället saker som är bra och som du verkligen tycker om.

2) Hitta en träningsform som passar dig
Har träningen inte fungerat tidigare? Våga i så fall testa något helt nytt. Hittar du en träningsform som du verkligen tycker är rolig är chansen att du fortsätter med den större.

3) Motivera dig själv på ett personligt plan
Låt dig triggas av kläder som har blivit för stora eller plagg som du har som mål att komma i, plocka fram gamla foton eller ta nya bilder. Det viktiga är att det motiverar dig.

Påbörja DIN viktresa här

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här