Att gå ner i vikt har aldrig varit enklare.
Att gå ner i vikt har aldrig varit enklare. Foto: Detta är ett kollage.

Så går du ner i vikt framför TV:n

Strunta i flashiga träningskläder, gymkort och offentliga anläggningar. Med några enkla övningar kan du komma i form i hemmets lugna vrå.
– All träning är bra träning, säger Shirin Djavidi.

Få mer hjälp att nå din målvikt

Många lever kvar i tron att man måste gå till gymmet och träna i minst en timme för att det ska ge resultat. Fel. All träning är bra träning och den du gör hemma är minst lika effektiv.
– Att skapa sitt eget cirkelpass hemma kräver ingenting mer än fantasi. Välj fem övningar och ta hjälp av ett tidtagarur. Och börja lätt, förslagsvis tio till tjugo minuter varannan dag. På sikt kommer du känna dig både starkare, piggare, gladare – och slankare. Och kanske hemmaträning är din grej, för den bästa träningen är den som blir av, säger Shirin Djavidi.

Nå din målvikt med oss!

Förslag på cirkelpass hemma – 5 stationer

Stanna på varje station 45 sekunder med 10 sekunders mellanrum. Vila två minuter efter första varvet och gör sedan två varv till eller så många du orkar. Variera övningarna från gång till gång. Lycka till!

1. Armhävningar

Tränar: Bål och armar
Gör så här: Börja på alla fyra och placera händerna lite bredare än axelbrett. Håll kroppen spänd och rak som en planka, och kom upp på tårna. Sänk dig ner och tryck dig upp. Och gå ner på knäna om det blir för jobbigt. Undvik att svanka eller sjunka ihop.

Foto: Björn Lindahl

2. Utfall

Tränar: Ben och rumpa
Gör så här: Ta ett stort kliv framåt med ena foten. Sjunk rakt ner, utan att tappa din hållning. Det främre knäet ska vara i 90 grader och befinna sig rakt ovanför hälen för att undvika överbelastning. Tryck dig uppåt och upprepa samma sak med andra benet, eller träna en sida i taget.

Foto: Börje Thuresson

3. Rygglyft

Tränar: Ländrygg
Gör så här: Lägg dig ner på magen på golvet och placera händerna bakom huvudet. Lyft sedan bröstryggen mot taket i en lätt rörelse. Håll kvar någon sekund, innan du långsamt håller emot på tillbakavägen.

Foto: Börje Thuresson

4. Situps

Tränar: Magen
Gör så här: Lägg dig ner på ryggen med böjda knän. Pressa ländryggen i golvet och lägg sedan händerna på bröstet eller bakom huvudet. Lyft bröstet mot taket och håll emot på vägen ner. Går att göra både raka eller åt sidorna, för att komma åt de sneda magmusklerna.

Foto: Lotte Fernvall

5. Mountainclimber

Tränar: Främst kondition, men även styrka för hela kroppen
Gör så här: Placera händerna på golvet framför dig så att kroppen bildar ett upp- och nervänt V. Spring sedan i luften genom att dra knäna mot bröstet. Försök hålla tempot.

Foto: Börje Thuresson

Få mer tips på hur du ska gå ner i vikt – som medlem

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här