Gå dig i form – på 4 veckor

Ett långvarigt stillasittande ökar risken för en mängd allvarliga sjukdomar.
Men bara tio minuters medelintensiv motion om dagen kan göra skillnad.
– Ta hjälp av mitt enkla promenadprogram. Det enda du behöver är en halvtimme om dagen och du utgår helt och hållet ifrån egen förmåga, säger Leila Söderholm, motivationsexpert på Wellobe.

Få tillgång till programmet direkt – som medlem
Ett långvarigt stillasittande ökar risken för det så kallade metabola syndromet, vilket är ett samlingsnamn för faktorer som högt blodtryck, förhöjda blodfetter, högt blodsocker samt fetma. Detta oavsett hur fysiskt aktiv du är på din fritid, visar den världsomfattande studien Scapis*.
– Det metabola syndromet ökar i sin tur risken för långvarig övervikt, hjärt- och kärlsjukdom, diabetes typ 2 samt viss cancer. Och omvänt bidrar ett högt BMI, midjemått eller en hög fettprocent till ett mer stillasittande beteende, säger Leila Söderholm, motivationsexpert på Wellobe.

Investera i din hälsa du också!

Sänkt stressnivå och ny energi

Den goda nyheten är att så lite som tio minuters medelintensiv motion om dagen kan minska riskerna med 30 procent, visar Scapis. Så en rask promenad gör större skillnad än man tror.
– Min rekommendation är att försöka komma ut och gå en stund varje dag, på morgonen, lunchen eller efter jobbet. Detta oavsett om du går på gym, löptränar eller ägnar dig åt någon annan form av motion i övrigt. Den ökade blodcirkulationen, sänkta stressnivån, friska luften och dagsljuset kommer att ge dig ny energi, göra dig på bättre humör, stärka ditt immunförsvar, förbättra din sömn – och förhoppningsvis även minska midjemåttet.
Redan medlem? Starta dina 4 veckor HÄR
Mer om programmet:

 • Period: 4 veckor.
 • Upplägg: Tips, råd och utmaningar varje vardag i fyra veckor om hur du får maximal effekt från dina promenader. Det här programmet är för alla – oavsett tidigare träningsnivå.

Detta är Leila Söderholm
Leila Söderholm är föreläsare, inspiratör och hälsoexpert, flitigt anlitad av företag, magasin, hälsosajter och TV. Med sin smittande energi har hon inspirerat tusentals människor. Hon är 100 procent energi och använder humor och igenkänning för att nå fram, aldrig pekpinnar.

Det här får du som medlem

 • En kostplan
 • En loggbok och mobilapp som håller koll på alla kalorier in och ut
 • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
 • Dina framsteg i grafer och tabeller
 • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
 • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
 • Tillgång till alla våra träningsprogram
  Varmt välkommen till oss!

Följ oss för mer inspiration
Leila på Instagram
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här