Lär dig springa i vår digitala löparskola

Alla har vi fötts med två fötter. Alla kan vi därmed oftast också springa. Oavsett om du är van eller aldrig har sprungit i hela ditt liv kan du dessutom alltid bli bättre. Här tipsar PT:n Shirin Djavidi hur.

Behöver du hjälp igång? Gå med i Wellobe

Grattis till att du har bestämt dig för att börja springa! Du kommer inte att ångra dig. För oavsett om du bara vill komma i form eller gå ner i vikt på lång sikt, är löpning en av de mest komplettera träningsformerna: Det sätter fart på såväl kondition som styrka – dessutom får du vara ute i friska luften. Därför har jag satt ihop en komplett löparskola i tre olika nivåer på Wellobe. Oavsett om du är en van löpare eller aldrig har sprungit i hela ditt liv kommer det finnas en nivå för dig. Och kan du av någon anledning inte springa funkar raska promenader också:

BAS – Från gång till 3 km

Denna nivå passar dig som aldrig har sprungit eller om det var ett tag sedan du sprang. Här börjar vi med raska promenader, för att sedan gå vidare till enklare löpning, fartlek, backträning och snälla intervaller*.
Mån-Lör: Rask promenad 25 min + stretch 5 min
Sön: Stretch 15 min

JUST NU: En månad på köpet

MEDEL – Halvmilen: 5 km

Denna nivå är perfekt för dig som har sprungit lite, men som vill ta din löpning till nästa nivå. Du bjuds på raska promenader, intervaller* och distanspass.
Mån, Tors, Lör: Rask promenad 35 min + stretch 5 min
Tis, Ons, Fre: Rask promenad 30 min + stretch 5 min
Sön: Vila och njut av en suverän vecka

TUFF – Milen: 10 km

Här krävs det att du har sprungit en hel del då det sätter både styrka och uthållighet på prov.
Mån, Ons, Fre: Rask promenad 35 min
Tis, Tors: Uppvärmning: Gå raskt 10 min. Pass: 3 min jogg, 2 min rask promenad. Upprepa 4 gånger. (Totalt 20 min.) Varva ner: Promenera 5 min + stretch 5 min. (Total tid 40 min.)
Lör: Uppvärmning: Rask promenad 5 min. Pass: Jogga 35 min. Varva ner: Promenera 5 min + stretch 5 min. (Total tid 50 min.)
Sön: Vila

Lycka till!
Shirin Djavidi, Personlig Tränare

Så tycker medlemmarna själva om Wellobe

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här