Testa: Så hittar du rätt träning för din ålder

Enligt Sabina Dalfjäll, personlig tränare i Biggest Loser, finns ingen åldersgräns på träning.
I själva verket är det precis tvärtom.
– Du kan absolut bygga muskler när du blir äldre, säger hon.

Vad är egentligen Wellobe? Kolla här
Att man inte ska röra på sig bara för att man blir äldre stämmer inte, säger Sabina Dalfjäll bestämt. Det finns inga gränser, tvärtom:
– Du kan inte fortsätta bygga muskler på samma sätt när du är 60-70 som när du är 20-30 år. Men du kan absolut bygga muskler när du är äldre. Du kan hålla dig frisk och stark när du är 80 år. Har du skador sedan tidigare kan du hitta andra vägar med din träning. Du kanske har dålig rygg, höfter eller knän. Du tränar efter dina egna förutsättningar och blir bara starkare och bättre av träning, oavsett ålder.

Investera i din hälsa du också!

Passande träningsformer för olika åldrar

20 år: Högintensiv träning med tunga vikter.

30-40 år: Högintensiv träning för hjärtats skull, som t ex crossfit. Passa på när lederna är med de första åren. Du kan även köra mycket styrka.

50 år: Träning med egen kroppsvikt. Simning och styrketräning. Du kan lyfta tyngre än du tror. Börja lätt och öka successivt. Var inte rädd för att flåsa, hjärtat behöver pumpa.

60-70 år: Krut på vikter för att jobba upp styrkan. Håll flåset igång genom att cykla eller köra crosstrainer. Och glöm inte bort att träna rörligheten, ett tips är yoga och pilates.

80 år: Träning med egen kroppsvikt, hjärtat måste få pumpa. Ta powerwalks och promenader. Testa även rodd, det är en skonsam maskin för både leder, knän och kropp.

Vill du ha fler tips och råd på hur du ska äta och röra på dig? Bli medlem i Wellobe här

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här