Freedigitalphotos

Träna bort rynkorna

Du blir stark och frisk av träning. Men hur påverkas din hud? Hudterapeuten Jonna Leganger svarar på frågor om hur utseendet påverkas vid träning.

Det är lätt att fastna vid siffrorna på vågen när man gör en livsstilsförändring. Oftast är det viktnedgång som ligger i fokus. Vad som ofta glöms bort är flera andra positiva effekter som tex bättre sömn, hållning, humör, styrka, ökat immunförsvar, mer självförtroende och minskat sockersug. Även vårt största organ - huden, påverkas enormt mycket av träning.  Wellobe ställde några frågor till auktoriserade hudterapeuten Jonna Leganger.

Vi hjälper dig att gå ner i vikt!

"Huden blir renare och slätare"

Hur påverkas huden av motion? Vad kan man se för skillnader i ansiktet?
–Huden i ansiktet blir klarare och renare, samt att den håller sig slätare på grund av spänstigare muskulatur och en ökad blodgenomströmning. Du ser friskare ut och blir rosig om kinderna.

"Rynkorna slätas ut"

Kan man till och med få färre rynkor av motion?

–Ja. Rynkorna slätas ut genom den ökade blodcirkulationen. En ökad muskelmassa gör att huden spänns ut och ger en slätare och lenare hud. Motion ger också en ökad syreupptagning till hudcellerna, vilket ger en anti rynk effekt. Men man bör även hjälpa till med bra produkter. Svetten renar också din hud och dina porer på ett positivt sätt.

Starkare naglar och hår med lyster

Kan man se skillnader på naglarna när man tränar?
–Det är samma sak där. Naglarna blir också friskare och växer snabbare vid regelbunden träning.
Kan man också märka någon skillnad på håret?
–Ja. Håret växer snabbare på grund av den ökade cirkulationen och får en allmänt ökad kvalitet. Håret får oftast mera lyster och ser friskare ut.
Foto: Freedigitalphotos

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här