Wellobes träningsexpert tipsar om hur du tränar hemma med familjen.
Wellobes träningsexpert tipsar om hur du tränar hemma med familjen. Foto: Karin Holmberg.

Träna hemma – med barnen

Svårt att få tid att gå till gymmet?
Ingen fara, det är lätt att få till träningen hemma.
Här visar Wellobes motivationsexpert hur du kan förvandla träningen till en lek.

Kolla hur mycket du kan gå ner i vikt med Wellobe*

Här visar Leila Söderholm en lek som hela familjen kan hänga med på. Det bästa av allt – det är ett riktigt bra träningspass. PS. Om det är snö ute så kan du självklart ta ett varv i pulkabacken eller snöra på skridskor eller dra ut med skidorna. All träning är bra träning!

Träningstips 1: Träna med tärning

Skriv fyra övningar på varsitt papper som placeras på golvet. Slå tärningen och blunda, den övningen tärningen hamnar närmast får du göra och antalet ser du på tärningen. Utan att vila slår du tärningen direkt igen. Bestäm dig innan hur länge du ska hålla på, sätt en timer i mobilen på 10-15 minuter och kör övning på övning utan att vila mellan. Eller så bestämmer du dig innan för hur många slag du ska göra ex 10 tärningsslag. Är ni flera så turas ni om att slå tärningen men alla gör övningarna.

Övningarna vi har valt är:

 • Utfall: Gör så många utfall som tärningen visar.
 • Kudde: Här kan du välja mellan att kliva över kudden och göra ett benböj på varje sida eller hoppa över kudden och landa med lätt böjda knän på andra sidan. Hoppet behöver inte vara högt, du bestämmer själv din höjd.
 • Ut och in: Starta stående och sätt händerna i golvet utan att böja dina knän, så nära dina fötter som möjligt. Spänn hela bålen och börja gå framåt med dina händer. Stanna när händerna är under axlarna och känn att kroppen är rak som en planka. Nu börjar du gå tillbaka hela vägen in till fötterna och försök att hålla benen raka även här. Ställ dig upp som avslutning och sträck armarna mot taket. En övning som jobbar med hela kroppen, armar, axlar, bål och hel baksida lår samt vader.
 • Sprint: Ställ dig i plankposition (el armhävningsposition) kroppen ska vara rak som en planka så spänn lår, mage och armar. Dra in ditt ena knä och byt direkt till det andra så att du springer på stället. Försök att få fram knäna så långt som möjligt. Räkna långsamt till 10 samtidigt som du gör övningen.

Träningstips 2: Tävla med tärning

Alla har varsin tärning och slår dem samtidigt. Den som fick högst siffra väljer övning åt den som fick lägst. Totala summan på alla tärningar som slogs räknas ihop och där är antalet repetitioner som ska göras.

Ett härligt sätt att tävla, träna och leka samtidigt. Är du förälder så kan du stötta den som förlorar och göra övningarna tillsammans med barnet, då får du till ett riktigt bra pass.

Få mer tips som medlem i Wellobe

 • En mobilapp och loggbok som räknar alla dina kalorier
 • Ett rekommenderat kaloriintag per dag
 • Dina personliga framsteg i grafer och diagram
 • Planerade veckomenyer med kostscheman
 • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
 • Tillgång till alla våra träningsprogram för online-träning
 • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
 • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
 • Ett digitalt medlemsmagasin med fokus på mat, motion och motivation

Varmt välkommen till oss!

Karin Holmberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här