MagnusLiamKarlsson, Lina Siksjö, Carolina Rågby

PT:ns 5 bästa kom-igång-tips

Har man varit ledig ett tag eller legat sjuk, kan det kännas riktigt tungt att komma tillbaka till de goda vanorna igen. Här ger Shirin Djavidi, PT på Wellobe, sina tips.

Många tror att de måste vända upp och ner på hela sina liv för att komma i form igen. Men så måste det inte alls vara, menar PT:n. Det finns massa små knep och även små förändringar kan ge stora resultat. Så receptet lyder såhär: Bestäm dig och gör det bara, menar Shirin Djavidi, PT på Wellobe.
– Ta till exempel för vana att alltid ta en promenad på morgonen för frukosten eller på kvällen efter middagen. Ta med din partner eller en granne. Och håll tempot så att du får upp flåset, säger hon.
Vill du ha fler tips och råd? Kolla: Allt detta får du i Wellobe

Öka din energiförbrukning med 300 procent

Försök även att komma ut en sväng på lunchen, säger Shirin Djavidi:
– Kan du ta cykeln till och från jobbet, gör det. Finns det trappor, ta dem. Och har du höj- och sänkbart skrivbord, höj det. Du ökar din energiförbrukning med 300 procent bara genom att du ställer dig upp istället för att sitta på en stol hela dagen.
Shirin tycker också man ska träna hemma 15 minuter om dagen:
– Använd din fantasi och bygg upp ditt eget cirkelpass med till exempel armhävningar, upphopp, situps och tricepspressar mot köksstolen. Träning ska inte vara krångligt och tidskrävande. Och 15 minuter om dagen har alla. Kan du dessutom få en och annan löparrunda i veckan så är det toppen. Det kommer gå hur bra som helst. Lycka till!
Varför vänta? Kickstarta ditt nya liv redan i dag

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här