Yes! Nu blir det mer plats på gymmen.
Yes! Nu blir det mer plats på gymmen. Foto: Detta är ett kollage.

Kolla: Nu minskar träningsglädjen i hela landet

Många har som nyårslöfte att gå ner i vikt eller komma i form – varje år. Och som en följd av det är gymmen ofta smockfulla strax efter nyår. Sedan minskar dock träningsglädjen drastiskt redan i slutet av månaden.

Underbart är kort, sägs det. Och tittar man på hur antalet incheckningar på Facebook med ordet "gym" och "träning" både ökar och minskar under årsskiftet stämmer det väldigt väl. Medan antalet nyårslöften om att gå ner i vikt eller komma i form ökar med hela 50 procent i december, börja dessa återigen minska redan den tredje veckan i januari. Och i februari är antalet hela 10 procent lägre visar en kartläggning över 186 miljoner Facebook-användare, som The Wall Street Journal har publicerat.

Var lite förutseende och gå emot trenden

JUST NU: En månad på köpet

Högsta peaken uppmättes i mars

Den goda nyheten är att man inte nödvändigtvis väntar ett helt år med att börja om på nytt. Förra året ökade gymincheckningarna på Facebook redan i mars till hela 4 miljoner, så mycket att det till och med översteg antalet på 3.9 miljoner i januari. Framåt sommaren sjönk sedan återigen antalet och uppmättes som lägst i november igen då de låg på 3.3 miljoner, skriver The Wall Street Journal.

Behöver du hjälp med att hålla ut hela året? Vi hjälper dig

Källa: The Wall Street Journal

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här