Är du skadad, har ont i lederna, lider av nedsatt rörelseförmåga eller kan av andra orsaker inte röra dig. Till dig bjuder vi på 13 tips med lite enklare träning.

13 tips på enklare träning

Är du skadad, har ont i lederna, lider av nedsatt rörelseförmåga eller kan av andra orsaker inte röra dig är kanske det sista du tänker på att träna. Till dig bjuder vi på 13 tips med lite enklare form av träning.

En vanlig missuppfattning är att man måste gå till gymmet och köra minst en timmes stenhård träning ett par gånger i veckan för att hålla sig i form. Men icke. Det är tusen gånger bättre att röra på sig lite varje dag, menar Shirin Djavidi, PT på Wellobe. Studier visar till exempel att vardagsmotion är långt mer effektivt än att köra två stenhårda träningspass i veckan.
Samma sak gäller om man av olika orsaker har svårt att ta i med hårdhandskarna. Då är det mycket bättre att testa sig fram tills man hittar någon lugnare form av motion som passar, än att inte förbli stillasittande och inte göra någonting alls.

Här följer 13 förslag på lite enklare träning

”Hur håller jag träningen igång som skadad?”

”Hur mjukar jag upp lederna?”

”Hur tränar jag med kronisk värk?”

10 knep för att förbränna mer till vardags

Så bränner du mer på dina promenader

Löpning för nybörjare

”En kvart om dagen räcker”

Enklare styrketräningen du kan göra hemma

Cirkelträning för nybörjare

Så skapar du ditt eget cirkelpass – hemma

”Lite varje dag är bättre än två stenhårda pass i veckan”

Testa Shirins gummibandsträning

Gåstavar kan öka din förbrännning
Dock ska du inte träna om du har feber och är sjuk. Särskilt inte om du har ont i halsen och särskilt inte i början av sjukdomsperioden. För har du riktigt otur kan det leda till hjärtmuskelinflammation, menar Shirin Djavidi.

Läs även
"Därför är det farligt att träna sjuk"

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här