Ölmage? Här tipsar vi om hur du blir av med den.
Ölmage? Här tipsar vi om hur du blir av med den. Foto: Getty images?

Så blir du av med ölmagen

För många män och även kvinnor i medelåldern, är ölmagen ett problem. Förutom att man kanske vill bli av med magen av ytliga skäl, är bukfetma även en hälsofara. Med rätt träning kan du bli av med ölmagen - en gång för alla.

Håll koll på din hälsa – med vår hjälp

Wellobes träningscoach Shirin Djavidi ger tips på hur du tränar bort ölmagen.

Det farliga fettet

– Bukfettet är det som vi kallar det "farliga fettet" eller det viscerala fettet, därför att det tar onödig plats runt våra livsviktiga inre organ i buken. Det gör att våra organ inte kan fungera optimalt vilket är en förutsättning för en god hälsa. Dessvärre är det vanligt att fettet samlar sig just runt magen.

JUST NU: En månad på köpet

Hur tränar man bort bukfettet?

– Du måste alltid träna hela kroppen, både styrketräning och kondition, men som extra krydda kan du lägga fokus på bålen.Trots att det inte går att punkförbränna fett finns en del knep för att bli av med ölmagen. Att gå raska promenader är toppen, att jogga eller springa är ännu bättre, om det känns svårt försök att börja småjogga om du kan. Det är också viktigt att lägga till lättare styrketräning för att även belasta skelettet mer.

Håll koll på din hälsa – med vår hjälp

Sofie Strandberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här