Morgonträna eller ej?

Därför är morgonträning särskilt bra

Kanske borde du hinna med en joggingtur innan jobbet.
Men du slår bort tanken och snoozar vidare i stället.
Känner du igen dig? Tänk om. Studier visar att morgonträning är särskilt bra.

Svårt att komma igång? Vi hjälper dig!

7 anledningar att älska morgonträning

1. Att träna på morgonen sätter igång din ämnesomsättning. Som ett resultat kommer du bränna mer kalorier hela dagen. Och det bara för att du tränade på morgonen.

2. Att träna på morgonen ger dig energi. Dessutom får du känna dig stolt och nöjd hela dagen, med vetskapen att du har varit disciplinerad och gjort något bra. Studier har också visat att den som tränar på morgonen blir mer skärpt under dagen. Så genom att träna, tränar du hjärnan.

3. Om vi säger att du gör träning till en prioritering, borde det inte vara så svårt att gå upp 30 eller 60 minuter tidigare på morgonen, eftersom regelbunden träning leder till bättre sömn. Så småningom kommer du behöva mindre sömn. Och om 30 till 60 minuter känns jobbigt till en början, kan du starta med att gå upp 10 eller 20 minuter tidigare.
Kolla: Här är några som har fått hjälp
4. När du tränar vid ungefär samma tid varje morgon, speciellt om du vaknar vid samma tid, reglerar du din kropp så att den redan innan du vaknar gör sig beredd för träning. På sikt gör det att det inte kommer vara lika jobbigt att gå upp på morgonen. Du kommer dessutom att känna dig mer alert och redo att köra igång när du vaknar!

5. Många upplever att morgonträning reglerar deras aptit resten av dagen. De som tränar på morgonen inte bara äter mindre – de väljer också hälsosammare mat.

6. Människor som tränar regelbundet, upplever ofta till sin egen förvåning att den fastsatta tiden för träning, är något de ser fram emot. Så förutom att de är nöjda över att de tar hand om sig själva, upptäcker de att under tiden de tränar är en utmärkt stund för att planera sin dag.

7. Att träna det första man gör är också ett smart sätt att se till att träningen verkligen blir gjord. Speciellt om du har ett hektiskt familjeliv där kvällarna kanske ofta består av middag och läxläsning.

Kickstarta redan i morgon bitti – så gör du

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här