Här är 2015 års träningstrender, enligt experten.
Här är 2015 års träningstrender, enligt experten. Foto: Colourbox.

Expertens tips: 2015 års hetaste träningstrender

Liksom varje nytt år bjuder gymkedjorna på ett smörgåsbord.
Ett smörgåsbord som man verkligen inte kan få för mycket av.Å
r 2015 är ledorden kort, intensivt och back to basics – gärna med dans.

21 Minute Body

Shirins betyg: Passen blir kortare och kortare och mer och mer effektiva. Träningstrenden fortsätter alltså att följa den allmänna trenden, att allt ska vara så tidseffektivt som möjligt. Men när det kommer till träning så är det ju kvalitet som gäller. Så hellre ett supereffektivt 21 minuter kort pass, än ett halveffektivt 60 minuter långt pass. Helt klart tummen upp. Det passet kommer jag att testa. Just 21 Minute Body hittar du exempelvis på Sats.

Nå din målvikt med oss!

Power Hour

Shirins betyg: Friskis & Svettis satsar på ett allroundpass som bygger på tekniskt enkla övningar men som kan bli hur svettiga som helst. Du bestämmer själv tempot. Det är ett pass med både kondition och styrka, såväl med din egen kroppsvikt som motstånd som med andra redskap som till exempel medicinbollar.

African Dance

Shirins betyg: På Wordclass meny finns inte mindre än 10 olika typer av dansklasser. Däribland African Dance, som innehåller stora fria rörelser och mindre knepig koordination, vilket jag tror kan locka många. Inspirationen liksom musiken kommer från Västafrika.
Dansklasserna börjar med andra ord långsamt smyga sig in på gymmen igen, vilket jag personligen tycker är roligt. All form av dans är härligt förlösande och sätter fart på smilgroparna. Det är en träningsform som gör att man glömmer bort att man faktiskt tränar.

Få mer spännande läsning om mat, motion och motivation
Kolla här

Shirin Djavidi

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här