Är du man och vill gå ner i vikt? Läs mer här.

Är du man och vill gå ner i vikt? Se hit!

Att det är fler kvinnor i Wellobe är ingenting att hymla om.
Samtidigt visar studier att de män som är med lyckas bättre.
– En teori är att de helt enkelt tycker att det är bekvämare att följa program på nätet, säger Madeleine Svensson, medicine doktor.

Att det är och alltid har varit fler kvinnliga medlemmar i Wellobe är ingen hemlighet. Samtidigt är mer än varannan svensk man överviktig i dag. Men att kvinnorna i Wellobe är överrepresenterade betyder inte att det inte finns några manliga medlemmar. Tvärtom visar studier att de faktiskt lyckas lite bättre. I snitt går de ner 7 procent och kvinnorna 6 procent inom ett halvår på Wellobe.
– Intressant, men svårt att förklara. Tidigare studier visar dock att manliga patienter av någon anledning oftare gör vad läkarna säger till dem att göra. Så medan kvinnor i högre grad provar flera olika dieter under kortare perioder, går männen oftast igenom de metoder som rekommenderas för dem tills dem är slut. En annan teori är att de helt enkelt tycker att det är bekvämare att följa program på nätet där de kan vara anonyma, säger Madeleine Svensson.

Läs även ”Män och kvinnor går ner i vikt på olika sätt”

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här