Emily Vallin dag 1, 25, 50 och 75.

Så gick jag ner i vikt med 5:2

År 2015 deltog Emily Vallin i "Hälsovinsten". Målet var att i Wellobe komma i form på 100 dagar. Totalt gick hon ner 8,4 kg i vikt och 17 cm i midjan. Och idag, drygt 3 år senare, håller hon vikten.

När Emily Vallin från Lidingö var 26 år drabbades hon av en ansiktsförlamning, då en blåsa i halsen hade infekterat ansiktsnerven. Efter det vågade hon inte ta upp sin träning igen, däremot fortsatte hon att äta. Och det gjorde att vikten sakta men säkert ökade.
Året därpå ansökte hon till utmaningen "Hälsovinsten" i Wellobe, för att med våra verktyg komma tillbaka i form igen. Vid det laget vägde hon 70 kilo till sina 159 centimeter och hade ett midjemått på 99 centimeter.
Känner du igen dig? Få hjälp med din hälsa

Namn: Emily Vallin
Ålder: 30
Yrke: Kundtjänst
Bor: Lidingö
Familj: Dotter på 6 år
Längd: 159 cm
Startvikt: 70 kg
Nuvarande vikt: Ca 61 kg

Hela gänget som deltog i Hälsovinsten, före och efter dag 100.

”Mest hjälp hade jag av Wellobes loggbok”

Det första som händer när man blir medlem i Wellobe är att man, utifrån sin längd, vikt samt mål, får en rekommenderad kalorinivå. Den kan man välja att fördela jämnt över veckorna eller dela upp.
Emily fick en rekommenderad kalorinivå på max 1 300 kalorier om dagen. Och de första veckorna valde hon att fördela dem jämnt över veckorna.
– Mest hjälp hade jag av Wellobes loggbok som räknade alla kalorier jag åt och gjorde av med. Jag använde även Mötesplatsen där jag kunde blogga och få tips och råd av andra medlemmar. Och så tyckte jag om att jag kunde synka min Wellobes-app med RunKeeper, säger Emily Vallin.

God planering nyckeln

Vad gäller träningen var det enda som egentligen krävdes lite planering, eftersom Emily har sin dotter varannan vecka:
– Mina barnfria veckor tränade jag måndag till torsdag och ibland även söndagar. Och mina barnveckor tisdagar och torsdagar, och då BodyCombat, Cardio walking, löpning och boxning.
Att lära sig att njuta blev också lättare än vad Emily trott.
– Innan var jag alltid den som undrade hur man kunde tycka att det är roligt att träna, det är ju skitjobigt. Nu får jag abstinens om jag inte får träna, säger hon.

Emily Vallin idag.

Övergick till Wellobes 5:2-program

Svårare var däremot att låta bli att stoppa ner handen i godisskålen och att avstå från utekvällarna, säger Emily. Men hon fixade det. Sina sista 25 dagar valde hon dessutom att övergå till Wellobes 5:2-program, enligt vilket man håller sin rekommenderade kalorinivå fem dagar i veckan och fastar i två.
– Måndagar och onsdagar eller torsdagar höll jag mig till max 500 kalorier per dag. Oftast med hjälp av tomatsoppa då 5 deciliter bara ger 300 kalorier. De sista dagarna slopade jag även kolhydrater och salt, säger hon.
Känner du igen dig? Få hjälp med din hälsa

JUST NU: En månad på köpet

”Hitta något som fungerar på lång sikt”

Väl framme vid dag 100 så hade Emily Vallin lyckats gå ner hela 8,4 kilo i vikt och 17 centimeter i midjan. Och idag, drygt 3 år senare håller hon vikten än. Men det har inte varit helt enkelt:
– Efter min tid hos er tappade jag mig själv lite eftersom jag aldrig kände mig nöjd. Jag kämpade mot orimliga mål och hamnade istället i det självdestruktiva beteendet med mat, säger hon.
Nu har Emily dock återfått balansen igen, men med 16:8, som går ut på man fastar i 16 timmar och äter i 8.
– Mitt bästa tips är att låta det ta sin tid och hitta någonting som fungerar utan att det ska bli ett projekt. Att ändra sin livsstil är inte en dans på rosor, men så värt det. Och när man väl når sina mål så spelar det ingen roll om man längtar efter en siffra, klädstorlek eller ett favoritplagg - det slår alla känslor!
Känner du igen dig? Få hjälp med din hälsa

Läs Emilys tidigare intervju här

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här