Hur snabbt kan du minska i vikt?

Kan man gå ner i vikt snabbt?

Går det att gå ner i vikt snabbt? 
Svaret är ja men frågan du behöver ställa dig är hur hållbart är det?
På Wellobe rekommenderar vi ingen att ligga under 1300 kalorier per dag om man inte kör 5:2. På det sättet så får man en hållbar viktminskning och möjlighet att skapa en långsiktig förändring.

Starta ditt medlemskap här

Hur snabbt du kan gå ner i vikt beror på en lång rad olika faktorer. Hur överviktig du är, hur gammal du är, hur lång du är? Är alla faktorer som spelar in men även hur mycket du rör dig hur mycket och vad du äter och självklart dina gener.

1 kilo i veckan

För att gå ner ett kilo i veckan behöver du ligga  på ett kaloriunderskott på 7000 kcal per vecka. Det kan du uppnå både genom att minska på ditt kaloriintag eller genom att öka på din kaloriförbränning. Det mest effektiva är naturligtvis att göra både och.

Välj hur snabbt du vill gå ner i vikt

I Wellobes tjänst får du fylla i dina mål och hur snabbt du vill nå ditt mål – hur snabbt du vill gå ner i vikt. Därefter får du en egen kostplan så att du vet hur mycket kalorier per dag du bör äta för att nå ditt mål. Du väljer själv om du vill träna och hur mycket.

För att hålla koll på allt du äter – och motionerar så kan du enkelt logga det direkt i din mobil eller på webben.

På Wellobe rekommenderar vi inte att man äter de kalorier som man får extra när man motionerar. Om man tränar hårt någon dag kan man dock öka på sitt kaloriintag något.

Behöver du träninsginspiration? I vår tjänst hittar du flera träningsprogram. Inte medlem? Bli medlem här och få tillgång till tjänsten och alla våra program

JUST NU: 50% rabatt

Lär dig mer om kost  - och skapa en hälsosam livsstil

Wellobe är ingen quick-fix och går inte ut på att du snabbt ska gå ner i vikt. Det handlar istället om att skapa en hälsosam livsstil och en långsiktig hälsa.

Genom att logga det du äter lär du dig väldigt snabbt vilken mat som ger dig rätt mättnad och håller dig pigg och glad. Du får också kunskap om hur du bör fördela ditt intag mellan kolhydrater, fett och protein. I tjänsten kan du också läsa artiklar om hälsa och få tips och råd av våra experter. I vårt community kan du varje vecka ställa egna frågor till vår dietist Josefine Jonasson och vår träningsexpert Mårten Nylén. I vårt community kan du även skriva korta inlägg, interagera med andra medlemmar och läsa bloggar.

JUST NU: 50% rabatt

Det här får du som medlem:

  • En kostplan
  • En loggbok och mobilapp som håller koll på alla kalorier in och ut
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Dina framsteg i grafer och tabeller
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Tillgång till alla våra träningsprogram


Bli medlem här – Starta ditt medlemskap nu!

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här