Johanna Fred före och efter sin hälsoresa med Wellobe.
Johanna Fred före och efter sin hälsoresa med Wellobe. Foto: Privat

Årets Wellobe 2020 – Johanna Fred

I november lade vi ut en efterlysning av Årets Wellobe. Det vi sökte var någon som hade varit medlem i Wellobe under året, och som nått eller börjat närma sig sin målvikt. Precis som tidigare strömmade nomineringarna in. Nu kan vi äntligen presentera årets TVÅ vinnare.

Nå din målvikt – med vår metod

Det har varit ett minst sagt speciellt år. Corona-pandemin har lamslagit Sverige och världen – nästan ingenting är sig likt.
En sak som däremot inte förändrats är hur Wellobes medlemmar fortsätter lyckas med sina hälsoresor.
För första gången har vi på Wellobe fått in så många bra ansökningar att vi helt enkelt inte kunnat välja bara en som får utmärkelsen.

JUST NU: En månad på köpet

Och ena vinnaren är...

Johanna Fred, 32, från Eldsberga

Hur känns det att bli Årets Wellobe?
– Jag är hedrad, det är jättekul att bli uppmärksammad. Att min viktnedgång kan påverka andra känns helt fantastiskt.
Få tillgång till samma verktyg som Johanna

Varför tror du att du vann?
– Jag är väldigt drivande i allt jag gör. Det får jag höra hela tiden, att jag aldrig gör något litet. Tycker jag något är bra vill jag nå ut med det. Det känns verkligen som att jag lyckats med mitt sätt att gå ner i vikt.

Vilka är dina största framgångsrecept?
– Att jag har varit driven och haft ett tydligt mål. En stor motivation för mig har hela tiden varit att jag vill finnas där för mina barn under lång tid, och det är svårare att lyckas med det med ett BMI över 30 som jag hade förut. Jag har strävat efter ett långt liv med mina barn.

Vilken är din favoritfunktion i Wellobe?
– Nu för tiden, när jag lärt mig vad maten innehåller, älskar jag att snabblogga. Den funktionen är kanon! I början var det viktigast för mig att kunna lägga in mina egna recept, och att appen räknade ut exakt vad varje portion skulle innehålla.

Vad är dina bästa tips för att lyckas med en hälsoresa?
– Att man hittar ett hållbart mål. En snabb quick fix funkar inte, du måste se det som en livsstilsförändring som ska hålla på sikt. Jag hör ofta om folk som börjar dricka shakes varje dag – det är allt de får i sig. Jag tror inte att man orkar hålla i det. Och så det viktigaste: Du måste tro på att du kan göra förändringen. Lita på dig själv!

Hur ska du fira jul?
– I år blir det annorlunda. Jag ska fira med min man och mina barn. En mysig men lite tråkigare julafton än, vi är vana att träffa hela släkten. Men vi gör det bästa av det!
Nå dina hälsomål – med samma metod som Johanna

Juryns motivering

Det måste inte gå fort, du måste inte springa två mil i veckan och du måste inte bara äta salladsblad. Däremot måste det vara hållbart.

Johanna är ett lysande exempel på hur man kan göra små förändringar, få in dem i vardagen och få fantastiska resultat.

Hon startade sin hälsoresa med devisen ”Ska det vara hållbart måste det vara gott”. I stället för att gå på pulverdiet, som flera bekanta till Johanna, började hon experimentera med recept hon redan gillade. Lite mindre grädde där, byt ut socker mot sötningsmedel där.

Genom att laga i princip exakt samma mat som hon alltid gjort visade Johanna att du inte alls behöver kasta om hela tillvaron för att lyckas med en viktnedgång. Tvärtom.

I dag inspirerar Johanna över 10 000 personer via sitt Instagram-konto. Hon visar hur du med små medel kan nå dina mål – och njuta på vägen.

Det gör henne till Årets Wellobe 2020.

Namn: Johanna Fred
Ålder: 32 år
Bor: Eldsberga
Familj: Gift och två barn på 7 och 10 år
Yrke: Förskollärare
Längd: 167 cm
Startvikt: 95 kg
Väger nu: 68 kg
Instagram: Johanna_viktresa

Johanna har under året intervjuats vid två tidigare tillfällen. Läs mer om hennes resa här:
”Jag lagar samma mat jag alltid gjort”

”Ska det vara hållbart måste det vara gott”

HÄR kan du läsa om Thomas – Årets andra Wellobe!

Tävlingsregler

Nomineringarna har skickats till info@wellobe.se. Alla nominerade har sedan fått återge sina viktresor. En jury bestående av anställda på Wellobes redaktion har därefter gått igenom det inkomna materialet och genomfört en omröstning.

Filip Häggberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här