Viktklubb byter namn, manér och fokus – blir Wellobe

Aftonbladets digitala hälsotjänst Viktklubb byter namn, manér och fokus. ”Det gamla namnet fokuserade för mycket på vikt och för lite på vad vi faktiskt erbjuder – ett verktyg som verkligen fungerar och som ger våra användare ett hälsosammare liv”, säger Vedrana Corluka, tf chef på Wellobe som hälsotjänsten från och med i dag heter.

Nå dina hälsomål – med vår metod
Viktklubb grundades 2003 i samarbete med Karolinska institutet och blev då Sveriges första digitala viktminskningstjänst. Sedan dess har tjänsten hjälpt över en halv miljon människor till ett hälsosammare liv.
– Vi har genom alla möten med våra medlemmar förstått att vi har en tjänst som fungerar, men att vårt namn, Viktklubb inte ringar in vilka vi är. Att vårt namn fokuserar för mycket på vikt och för lite på vad vi egentligen erbjuder: ett verktyg som fungerar men som också ger stöd, pepp och coaching, säger Vedrana Corluka.

Vedrana Corluka, tf chef på Wellobe
Foto: Marcus Järvinen

Med det nya namnet Wellobe flyttas fokus från enbart vikt till det som faktiskt spelar roll: välmående och hälsa i stort. Bakgrunden till namnbytet bygger på ett större strategiarbete under våren 2019, där en av slutsatserna blev att man i dag ser på viktminskning ur ett mer holistiskt perspektiv. Omgörningen öppnar också för en större affär.
– Med nytt namn, snyggare layout och en uppdaterad känsla – samtidigt som vi håller fast vid en framgångsrik och väldigt populär metod – blir Wellobe modern på ett sätt som ger oss möjligheten att vara till nytta för ännu fler, säger Aftonbladets publisher Lena K Samuelsson.

Lena K Samuelsson, publisher på Aftonbladet
Foto: Lotte Fernvall

Wellobe ger alla som har bestämt sig för att göra resan mot ett hälsosammare liv ett verktyg som fungerar. Hälsotjänsten jobbar med enkel matematik utifrån principen att man kan äta allt, men inte alltid: Den bygger också på insikten om att en viktresa handlar om mer än att bara räkna siffror på vågen och ger därför ett helhetsstöd med coaching, inspirerande artiklar och nyttiga och kaloriberäknade recept.

Det här får du som medlem

  • En kostplan
  • En loggbok och mobilapp som håller koll på alla kalorier in och ut
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Dina framsteg i grafer och tabeller
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Tillgång till alla våra träningsprogram
    Varmt välkommen till oss!

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här