”Vill vara en förebild för mina barn”

Lite mer än en månad har gått på Wellobes utmaning Hälsovinsten. Här berättar medlemmen Jeanette Eriksson hur det har gått hittills och PT:n Mårten Nylén om hur man bäst går till väga.

”Det går jättebra än så länge. Jag har egentligen inte gjort så mycket. Det enda jag har gjort är att skriva in allt jag äter och träna lite mer” säger Jeanette Eriksson, 36, som är en av tre deltagare i vårens stora Wellobes-utmaning "Hälsovinsten". Målet är att gå ner 10 kilo på 100 dagar. För Jeanettes del, för att hon vill bli en bättre förebild för sina barn.
Vad har varit jobbigast så här långt då?
– Det jobbigaste var nog första dagarna, sedan har det bara flutit på, säger Jeanette.
Vad går Hälsovinsten ut på? Läs mer här

Deltagarnas mål i Hälsovinsten är att, med Wellobes hjälp, gå ner 10 kilo på 100 dagar. Foto: Aftonbladet webb-TV

”Vi är bra på att prioritera fel”

Att åstadkomma en sådan här omvälvande förändring i livet är något som många skulle må bra av att göra, menar PT:n Mårten Nylén. Men hur gör man egentligen det? Var börjar man och hur går man till väga? Och varför är det så många som har så svårt att komma loss?
– Vårt samhälle i dag är så präglat av stress att vi blir bra på att prioritera fel saker. Dock kan det vara svårt att identifiera vad problemet är och då kan man ta hjälp av en modell som jag brukar kalla "Balansbordet". Den består av fyra faktorer att fokusera på: Träning, Kost, Vila, och Sömn och mental vila. Använder man dem, blir det lättare att skapa en balans, säger Mårten Nylén.
Vill du också få hjälp igång? Kolla här

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här