Bränna fett utan träning? Det finns flera knep att ta till.

Så bränner du fett – utan att träna

Träning är i princip alltid bra, men alla gillar det inte.
Eller är du i en period där det inte går?
Misströsta inte – det finns sätt att öka fettförbränningen ändå.

Nå din målvikt – med våra smarta verktyg

Sikta på ett energiunderskott

Att gå ner i vikt handlar om att göra av med mer energi än du äter. Oftast genom att öka mängden motion. Men är det så att du inte vill eller kan träna kan du också försöka åstadkomma ett energiunderskott, genom att helt enkelt äta lite mindre.

Krydda maten

Att byta salt mot chili kan faktiskt öka din förbränning. Förutom en mer smakrik måltid kan starka kryddor också ge din fettförbränning en skjuts i rätt riktning. Anledningen är ämnet capsaicin, en aktiv komponent i chilipeppar, som kan ha fettförbrännande egenskaper.

JUST NU: 50% rabatt

Utesluta inte kolhydrater

Undvika kolhydrater och gå ner i vikt? Nja, i dagsläget finns det ingen samlad forskning som bevisar att det verkligen sker. Däremot innehåller kolhydrater en hel del energi, så det kan fortfarande vara bra att hålla kolla på mängden.

Bryt ditt stillasittande

Att sitta helt stilla framför datorn dagarna i ända är varken bra för din hälsa eller fettförbränningen. Men med regelbundna rörelsepauser, som kan handla om bara några få minuter i timmen, reduceras de negativa effekterna. Gå en sväng runt kontoret eller runt kvarteret – men att bara ställa dig upp och jobba stående kommer inte ha några märkbara positiva effekter på din förbränning.

Nå din målvikt med vår metod

Undvik hissar

Det kanske låter som en petitess, men väljer du att röra dig när du egentligen skulle varit stilla kommer det ha effekt på din fettförbränning. Att välja trapporna i stället för hissen, gå den sista busshållplatsen eller cykla till jobbet kommer både öka din förbränning för stunden och över resten av dagen.

Se till att sova tillräckligt

Att inte sova för lite kan ha flera negativa effekter på din fettförbränning. För det första ökar din aptit och ditt sug på sockerstinn och fet mat. Människor som sover dåligt tenderar också tappa mer muskelmassa och mindre fettmassa, i jämförelse med de som sovit mer.

Ät mättande mat

Det går rön om att det finns livsmedel – brysselkål, selleri och kantareller bland annat – som innehåller mindre kalorier än vad din kropp gör av med när den bearbetar den. Det kallas “negativa kalorier” i folkmun, och skulle alltså innebära att du förbränner mer än vad du tar in genom att äta den här typen av mat. Men riktigt så enkelt är det inte och det finns ingen forskning som stödjer det. Däremot fyller mättande och kalorisnål mat en uppenbar funktion – du blir mätt på färre kalorier än annan kost.

Få mer hjälpe – som medlem i Wellobe

  • En mobilapp och loggbok som räknar alla dina kalorier
  • Ett rekommenderat kaloriintag per dag
  • Dina personliga framsteg i grafer och diagram
  • Planerade veckomenyer med kostscheman
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Tillgång till alla våra träningsprogram för online-träning
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Ett digitalt medlemsmagasin med fokus på mat, motion och motivation

Varmt välkommen till oss!

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här