Jessica, Ulf, Carolina och Peter har lyckats med sina mål tillsammans med Wellobe.
Jessica, Ulf, Carolina och Peter har lyckats med sina mål tillsammans med Wellobe. Foto: Nina Holma.

Så blev vi av med hälsoproblemen

Jessica fick en tumör i bröstet och ökade snabbt i vikt.
Ulf blev så tung att han knappt kunde klä sig själv.
Carolina led av konstant sömnbrist och var alltid trött.
Peter drabbades av högt blodtryck och nattliga andningsuppehåll.
Alla förändrade de sina egna livssituationer – genom att gå med i Wellobe.

Nå dina hälsomål – med vår metod

I veckan var det ett år sedan vi bytte namn – från Viktklubb till Wellobe. Vi ville ha ett namn som bättre representerade vilka vi är. Att vara hälsosam handlar nämligen inte bara om att räkna siffror på vågen.
Sedan starten 2003 har vi hjälpt över en halv miljon människor till en mer hälsosam livsstil. Här är fyra av dem:

Nå din målvikt med oss!

Jessica, 48: Balans i livet är helt avgörande

Efter att ha fått sitt fjärde barn fick Jessica bröstcancer. Behandlingen satte inte bara spår mentalt, den fick henne också att öka i vikt. Tumören blev hon tack och lov kvitt, men vikten däremot blev kvar. Och allt Jessica ville var att hitta tillbaka till sig själv.
– Trots att jag började äta bättre och promenera mer hände inte mycket. Så jag och min syster åkte med på en av Viktklubbs träningsresor, vilket blev helt avgörande. Där fick jag en helhetsbild och allt föll på plats. Den nya kunskapen blev vägen tillbaka och gjorde min hälsosatsning till en resa istället för en kamp, säger hon.

Namn: Jessica Snygg
Ålder: 48
Yrke: Administratör
Hemort: Mölndal
Viktnedgång: 13 kg
Så fungerar Wellobe

Ulf, 60: Jag är på samma nivå som en elittränad 40-åring

I sju år kämpade dottern med ätstörningar. Samtidigt genomgick Ulf sina egna hälsoproblem. En dag satte sig hans fru ner med honom, såg honom djupt i ögonen och sade:
– Jag är på riktigt orolig. Jag vet inte hur du ska orka och jag vill att vi ska kunna göra saker tillsammans i många år framöver.
Vid det laget kunde Ulf knappt resa sig ur en fåtölj eller ta på sig ett par byxor. Då började han väga och logga all mat. Han införde också regelbundna promenader.
– Idag är jag en helt ny människa och har hittat ännu mer verktyg för ett hälsosamt liv. Jag både styrketränar, springer, åker skidor och cyklar. För mig fungerar det som antidepressiva. Min fru och mina barn är helt tagna över sin glada aktiva make och pappa som är tillbaka, så för mig har nog Wellobe räddat mitt liv.

Namn: Ulf Appelqvist
Ålder: 60
Yrke: Musiker, producent och företagare
Hemort: Torsås
Viktnedgång: 42 kg
Få tillgång till samma verktyg som Ulf

Carolina, 40: Bättre sömn är den största vinsten

Hård träning har alltid varit självklart i Carolinas liv. Men när hon närmade sig 40 hände någonting. Ju mer hon tränade och ju mindre hon åt, desto sämre svarade kroppen.
– Jag tror att det hade att göra med att jag sov dåligt. Dels arbetar jag som ambulansförare i skift, dels har jag en son med diabetes typ 1 och har många nattvak.
Carolina fick hjälp att lägga upp en regelbunden kostplan i sin annars så oregelbundna vardag. Samtidigt begränsades den intensiva träningen – vilket gav betydligt bättre resultat.
– Min största vinst idag är sömnen. Sen har jag inte ont i kroppen längre, som jag hade förr. Jag har dock inte behövt prioritera bort några viktiga saker, jag har bara vinklat om dem.

Namn: Carolina Fors
Ålder: 40
Yrke: Ambulansförare
Hemort: Stockholm
Viktnedgång: 12 kg
Nå din målvikt – med våra verktyg

Peter, 51: Jag har fått ett blodtryck som en 15-åring

Till slut satte det goda livet spår i Peters hälsa. Han drabbades av svettningar, hälsprickor, konstant hosta, insomnia, nattliga andningsuppehåll – och högt blodtryck. Han insåg ganska snart att han måste göra någonting. Så här skriver sambon, Jessica: Peter blev alltmer intresserad av god, nyttig mat framför öl, pizza och pasta. Och efterhand kom livet att bli både enklare och roligare. Det blev lättare att knyta skorna, röra sig och sova.
I dag består Peters nya liv av nyttiga matlådor, spinning, gymträning, tennis och simning. I praktiken är han samma person, men i grunden har han förändrats. Små saker, som att vakna före väckarklockan, utvilad och utan smärtor, gör att han aldrig mer kommer att välja bort det som verkligen betyder något. För sin egen skull.

Namn: Peter Rozijan
Ålder: 51
Yrke: Projektledare
Hemort: Örkelljunga
Viktnedgång: 27 kg
Få tillgång till alla våra träningsprogram

Våra bästa tips – för en hållbar viktnedgång

 • Var noggrann i början. Väg all mat, även de dagar du äter mer än du tänkt. Det är bara genom att ha koll som du kan göra smarta val.
 • Strunta i vad folk tycker. Stå ut med kommentarer om du tackar nej till en kaka till kaffet. Det är ju inte din omgivning som går upp i vikt av de val du gör, eller hur
 • Planera väl. Ta med en frukt eller några nötter om du ska ut på tur. Då minskar risken för att du blir sådär vrålhungrig och tar förhastade beslut.
 • Ät lagom mycket. Tänk på att du inte måste vara proppmätt efter varje måltid. Du kommer att få mat igen. Bättre att äta lite mindre, lite oftare. Det håller uppe din förbränning.
 • All rörelse räknas. Till och med när du dammsuger huset eller rensar ogräs i trädgården. Tro inte att det är meningslöst om det inte är tillräckligt intensivt. Varje minut räknas.
 • Ät inte upp de kalorier du har tjänat in. I alla fall inte i början. Så har du tagit en långpromenad betyder det inte att du bör äta extra mycket mat efteråt.
 • Titta inte bakåt. Blev det inte som du tänkt dig? Strunt i det och börja på ny kula nästa dag. Du går inte upp massa bara för att du har haft en dålig dag.
 • Sätt inte upp orimliga mål. Se din hälsosatsning som ett långtidsprojekt. Fundera på hur du vill att ditt liv ska se ut om tre år, inte om tre dagar.

Det här får du som medlem

 • En kostplan
 • En loggbok och mobilapp som håller koll på alla kalorier in och ut
 • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
 • Dina framsteg i grafer och tabeller
 • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
 • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
 • Tillgång till alla våra träningsprogram
  Varmt välkommen till oss!

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här