Medlem i Wellobe vann styling med kändisfrisör

Varje år anordnar vi på Wellobe ett antal utmaningar för er medlemmar. Och vinnaren i våras blev förskolläraren Marie Einebrant, 31, från Solna. Priset var en styling av kändisfrisören Steve Terry – och vi hängde förstås med.

Strax intill biograf Zita på Birger Jarlsgatan 37 i Stockholm ligger Salong You. Dovt dunkande popmusik och en distinkt doft av hårsprej möter mig i entrén. Ljusa takfönster på rad, smakfullt granitgråa väggar och vitt kakel med den snirkliga texten "Everybody loves you". Allt känns nytt, fräscht och hippt. Jag får lite känslan av att ha hamnat på en trendig studio i centrala London eller L.A. – inte en svensk-australiensk frisörsalong i lilla Stockholm.

”Jag behöver något som motiverar mig”

Dagens huvudperson – Wellobe-medlemmen Marie Einebrandt, en 31-årig förskollärare från Solna – är redan här. Hon är nervös, men förväntansfull. Hon hade aldrig föreställt sig att hon skulle vinna vårens utmaning, säger hon. Den gjorde hon ju mest för sin egen skull.
– Jag funkar lite så, jag behöver något som motiverar mig. Men det känns jättekul. Det värsta som kan hända är väl att Steve klipper mig kort,... säger hon.
"Steve", det vill säga Steve Terry som grundade Salong You och e-handelsbutiken Beauty the You Way, är dock ett välkänt namn världen över. Han har stylat kändisar som Britney Spears, Paris Hilton, Backstreet Boys, Max Martin och många, många fler. Senare i dag kommer Noomi Rapace.

Dagens huvudperson – Wellobe-medlemmen Marie Einebrandt.

Frisörstolar i krokodilskinn och brunspräckliga fjädrar

Snart glider Steve lojt in i en svart t-shirt, svarta jeans och ett par löst sittande basketskor.
– It's cool, I promise I'll be gentle, säger han på sin charmiga Sydney-dialekt.
Och blotta närvaron tycks få Marie att slappna av. Han låter henne sjunka ner i en mörklila frisörstol i krokodilskinn. På väggen hänger en hjärtformad spegel genomborrad av en pil med brunspräckliga fjädrar. Väldigt "aussie", med en touch av modern industridesign.
Steve känner på Maries blonda testar, frågar, lyssnar och säger till slut:
– Nej, jag tycker inte att vi ska klippa kort. Det är helt sjukt, folk skulle betala en förmögenhet för att få din volym. Men för dig behövs bara en finjustering...!

Marie och Steve Terry, grundare av Salong You och konceptet the You Way.

Från 90 till 160 kilo – på två år

Efter en skön massage och lätt schamponering frågar Steve om Marie är "ready to roll". Och, jodå, det är hon. Eftersom lockarna i dag är koncentrerade runt ansiktet har de bestämt sig för att ge sig på längderna. Det lyfter hela frisyren och ger mer attityd.
– Egentligen handlar det bara om att hitta en bra balans, förklarar Steve och höjer saxen.
Samtidigt passar jag på att prata mer med Marie. Hon berättar att hon gick med i Wellobe i januari i år, efter att ha gått från 90 till 160 kilo på bara två år.
– Jag vet, det är helt ofattbart. Sedan fick jag se kort på mig själv från en nyårsfest och blev helt chockad. Jag har dock alltid haft svårt att ta tag i saker och ting själv. Så Wellobe har funkat jättebra för mig – och kanske särskilt den här utmaningen...!

”Egentligen handlar det bara om att hitta en bra balans”, säger Steve.

”Plötsligt sitter jag här”

Det ska vara roligt att gå ner i vikt. Och för att motivera och peppa sina medlemmar anordnar Wellobe regelbundet ett antal utmaningar varje år. Den utmaning som Marie vann pågick i åtta veckor och bestod av en rad olika delmoment:
– Någon vecka skulle man bara äta sallad, någon annan skulle man promenera minst en halvtimme om dagen. Det gick jättebra. Och plötsligt sitter jag här!
Hon skrattar och Steve ursäktar sig. Tyvärr måste han avbryta. Han vill att hon ska böja sig framåt i stolen så att han kan föna håret upp och ner. Det bevarar volymen.

Wellobe-medlemmen Marie fick vara stjärna för en dag.

Ungefär som att bygga ett hus

– ... Wow! Shit, är det där jag???
Marie är så chockad att hon bara skrattar när hon får syn på sin nya spegelbild. Och allt Steve har gjort är att jämna till topparna och forma till lockarna med en rullborste.
– Men jag är ju skitsnygg! Gud vad glad jag är! Allt jag ville var att undvika att klippa det kort, men nu känns håret faktiskt längre! bubblar Marie.
– Tja, det är inte en krångligare princip än att bygga ett hus, säger Steve. Har man bara en stabil grund att utgå ifrån så löser sig resten självt. Nästan lite som att gå ner i vikt.

”Men jag är ju skitsnygg!” var Maries spontana reaktion.
Vill du få samma pepp – och verktyg? Kolla här

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här