Wellobe fick Monas bästa hälsotips i Almedalen.

Mona Sahlin: ”Mitt tips är att vara två”

När det kommer till att skapa sig goda hälsovanor finns det inga genvägar. Då måste man röra på sig – och det är precis vad Mona Sahlin gör.
– Den bästa formen av träning är den som blir av, säger hon.

Nå DINA hälsomål – med vår hjälp

Tre minuter, är allt vi har. Sedan ska Mona Sahlin hålla föredrag i ett av tälten i Almedalen. Ändå lyckas vi hugga henne i farten och styr snabbt in på ämnet "goda hälsovanor". Själv föredrar före detta partiordföranden att gå till gymmet, säger hon. Minst två dagar i veckan försöker hon ta sig dit, och utöver det går hon runt tiotusen steg om dagen.
– Det är mitt försök att hålla mig i form. Sedan får man ju tänka hyfsat på vad man äter, så mitt motto är: Man kan äta allt, men inte hela tiden.
Och vilka är dina bästa hälsotips?
– Ja, det är väl lite såhär: Den bästa formen av träning är den som blir av. Väldigt många planerar sin träning i minsta detalj, men man behöver inte vänta utan får pröva sig fram. Just därför tycker jag gymmet är kul. Där kan man testa olika gruppträningar, att träna med PT, eller bara att använda bandet. Sedan hittar man till slut någonting man tycker är kul.
– Mitt andra tips är att hitta en träningskompis. Jag hittade en tjej som heter Karin och om jag inte hade lust någon dag sade hon alltid "men kom igen nu". Och då gick jag dit. Men annars hade jag nog varit hemma. Så var två, är mitt tips.
Varför vänta? Starta ditt nya liv redan i dag

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här